1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlginç rekabet
İlginç rekabet

İlginç rekabet

K-Pet Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Cihangir ile Yenicami kozlarını paylaşacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in 13.haftasında lider Yenicami deplasmanda zirve mücadelesinde en yakın rakiplerinden biri konumundaki Cihangir’e konuk olacak. İki takım arasındaki Süper Lig tarihindeki 13’üncü randevu niteliği taşıyan maçta 2007-2008 sezonundan bu yana çok ilginç maçlar oynandı. Lig tarihinde ilk kez 2007 yılında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde ilk maçı Cihangir takımı 2-0 kazanmıştı.

Berabere biten maç yok

Yenicami ile Cihangir takımları arasında bu güne kadar oynanan 12 karşılaşmada Yenicami 6 kez rakibini mağlup etmeyi başarırken 6 kez de Cihangir takımı sahadan galip ayrılan taraf oldu. İki ekip arasında bu güne kadar hiçbir maç beraberlikle sonuçlanmadı. Yenicami takımı bu maçlarda 22 gol kaydetmeyi başarırken, Cihangir de Yenicami ağlarını tam 19 kez sarsmayı başardı.

Cihangir’deki maçlarda galibiyet sayıları eşit

İki ekip arasında Cihangir Stadı’nda oynanan maçlarda da eşitlik söz konusu. Bu maçlarda Yenicami 3 kez rakibini deplasmanda mağlup edebilirken, Cihangir takımı da kendi evinde 3 kez galip geldi. Bu maçlarda Cihangir takımı 11 kez rakip fileleri havalandırırken, Yenicami de rakip filelere 14 kez gol gönderdi.

İlk kez 2007 yılında karşılaştılar

2007-2008 sezonunda ilk kez karşılaşan iki ekibin ikinci mücadelesi ise Cihangir Stadı’nda oynanmıştı. O sezon bir alt lige düşen Yenicami’yi 6-1 mağlup eden Cihangir takımı iki takım arasındaki en farklı galibiyeti o sezon elde etmişti. 2008 yılından 2011 yılına kadar Yenicami 1.Lig’de, Cihangir ise Süper Lig’de mücadele ettiğinden dolayı iki ekip 3 sezon karşı karşıya gelmedi.

Yenicami yeniden Süper Lig’de

Yenicami’nin tekrardan şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldiği 2011-2012 sezonunda yeniden karşılaşan iki ekip ilk karşılaşmasını Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yaptı. O maçta kazanan 4-0’lık skorla Yenicami olurken, siyah beyazlılarda goller; Neval Esengül, Mehmet Göktaş, Hüseyin Kayalılar ve Geoffrey Massa’dan gelmişti. İki ekip arasında o sezon ikinci devrede oynanan maçta ise kazanan Cihangir takımı olmuştu. 2-1 biten maçta Cihangir’in gollerini Fırat Ersalan ve Can Özsoy kaydederken, Yenicami’nin tek sayısı Massa’dan gelmişti.

Deplasman ekipleri gülmüştü

2012-2013 sezonunda da deplasmanda oynayan ekipler maçtan 3 puan çıkarmayı başarmıştı. Ligin ilk devresinde oynanan maçı Yenicami takımı maçı 3-1 kazanmayı başarırken, siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri Tansel, Ünal ve Erdoğ kaydetmişti. Cihangir’in tek golü Sezer Yücel’den gelmişti. Ligin ikinci devresinde oynanan maçta ise Lefkoşa’da Cihangir takımı maçı 1-0 kazanmıştı. Gol halen Cihangir forması giyen Halil Turan’dan gelmişti.

Yenicami’nin şampiyonluğunu ilan ettiği maç

Ligde 2013-2014 sezonunda oynanan iki karşılaşmayı ise Yenicami takımı kazanmıştı. Bu sezonda Cihangir takımı Yenicami’ye gol atmayı başaramazken, oynanan ilk maçta Yenicami deplasmanda 4-0 rakibini mağlup etmişti. O sezon Yenicami forması giyen Halil Turan eski takımına 2 gol kaydederken, diğer goller Kenneth Ngwoke ve Uğur Sönmez’den gelmişti. Ligin ikinci devresinde oynanan maçta ise Yenicami takımı şampiyonluğunu ilan ettiği maç olarak tarihe geçmişti. Rakibini Halil Turan ve Ünal Kaya’nın golleriyle 2-0 mağlup eden Yenicami 30 yıl aranın ardından şampiyon olmuştu.

Unutulmaz sezonda Cihangir’den hezimet

2014-2015 sezonu ise bu iki ekip arasındaki en unutulmaz maçlara sahne olan sezon olarak akıllara kazındı. Yenicami’nin yine şampiyon kapattığı sezonda ilk maç Cihangir Stadı’nda oynanırken bu maçı Yenicami 4-0 kazanmayı başarmıştı. Rakibini Halil Turan, Kenneth, Mehmet Altın ve Hüseyin Sadıklar’ın golleriyle yenmeyi başaran Yenicami ligde o haftaya kadar 7’de 7’lik bir performans sergilemişti. Sezonun 20.haftasındaki maç ise tarihi bir maç olarak kayıtlara geçti. Şampiyon olmasına kesin gözüyle bakıldığı ve artık şampiyonluk için gün saydığı haftada Lefkoşa’da oynanan maçta Cihangir, rakibini 5-1’lik skorla mağlup ederek gündem yaratmıştı. Rakibini Mete Sağır (2), Fırat Ersalan, Yannick ve Chibuzor ile yıkan Cihangir takımı maç sonunda büyük sevinç yaşamıştı.

Cihangir’deki son maçta kazanan ev sahibi

İki ekip arasında son oynanan maçlar ise geçen sezon oynandı. İlk maç Cihangir Stadı’nda oynanırken, ev sahibi ekip bu maçtan 2-1’lik üstünlükle ayrılmayı başarmıştı. Cihangir, rakibini İrfan Boşnak ve İsmet Paşa ile yıkmayı başarırken, Yenicami’de Ünal Kaya’nın golü puan için yetmemişti. İki ekip arasında bu güne kadar oynanan son maç niteliği taşıyan maçta ise Yenicami takımı Cihangir’i kendi evinde 1-0’la geçmişti. Yenicami’nin tek golünü Halil Turan kaydetmişti.

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur
Etiketler : ,