1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki odadan ortak hareket kararı
İki odadan ortak hareket kararı

İki odadan ortak hareket kararı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve beraberindeki heyet dün Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yönetimine yeni seçilen Başkan Mustafa Kaymak ve üyeleri ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve beraberindeki heyet dün Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yönetimine yeni seçilen Başkan Mustafa Kaymak ve üyeleri ziyaret etti. İki odanın başkanları görüşmede, odaların birlikte hareket etmesi ve ortak proje çalışmalarının artırılması yönünde görüş belirtti.

 

Toros: “Birbirimizi tamamlayan unsurlarız”

Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, KTTO Başkanı Fikri Toros, yeni yönetime başarılar dileyerek, “Çok kutsal bir görevi devraldınız. İki oda arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için her türlü fikre açığız.

Bizler Kıbrıs Türk iş dünyasının lokomotifiyiz. Ülke ekonomisinin sağlıklı büyümesi için çaba sarf ediyoruz. Tüm paydaşlar birlikte hareket etmeli.

Ticaret insanı, sanayicisi, emekçisi bunlar hep bir bütündür” dedi.

Toros, üretim karşıtı bir vizyonlarının olmadığını ve olamayacağını vurgulayarak, “Gerek hükümetlerle gerekse dış dünyayla yaptığımız temaslarda bizler birbirimizi tamamlayan unsurlarız” diye konuştu.

Fikri Toros kurum olarak yaptıkları raporlama çalışmalarında da her zaman üretimin ön planda olduğunu anlattı. Toros, “KTSO ile birlikte başlattığımız ve başlatacağımız projeler var. Bizi bir birimize düşürme niyeti taşıyan siyasi eylemlerin farkındayız. Bu nedenle bir takım ruhu içinde hareket etmemiz çok önemli. Zaten birçok üyemiz ortak” ifadelerini kullandı.

 

Kaymak: “Aynı gemideyiz”

KTSO Başkanı Mustafa Kaymak da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek “İçten söylüyorum ziyaretinize gerçekten mutlu oldum. İki odanın sürekli düşman gösterilmeye çalışılması beni tedirgin ediyordu. Bunun olmadığını bilmek güzel. Şu an bir yakınlaşma içerisindeyiz. Elde ettiğim bilgilere göre yürüttüğümüz ortak projeler var ve dahası da olacak. Bu beni oldukça sevindirdi” diye konuştu.

Kaymak, her iki odanın da aynı gemide olduğuna vurgu yaparak, “Ülke ekonomisi için iki odanın yakınlaşması ve birlikte çalışması gerekir” dedi.

 

“Yolun sonunda ışık yok ama…”

Mustafa Kaymak, yatırımın ve sanayiciliğin ülkede çok zor bir uğraş alanı olduğuna da değinerek, şunları söyledi:

“Bizim gibi önümüzü göremediğimiz ülkelerde milyon dolarlarla ifade edilen yatırımlar yapmak kolay değil. Çünkü yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. Tutuğumuz yolun nereye gittiğini bilmiyoruz. Yolun sonunda hiçbir ışık yok. Siyasi olarak hiçbir çözüme ulaşılamıyor. Ama yine de yatırım yapmaya ve üretmeye çaba harcıyoruz. Çünkü burası bizim yuvamız. Burada birlikte mücadele vermemiz gerekiyor. Her iki odanın daha da yakınlaşmasını diliyorum.”

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur