1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İHALE ASKIDA
İHALE ASKIDA

İHALE ASKIDA

Ercan Havalimanı’nda yedek parça binasında muhafaza edilen Kıbrıs Türk Havayolları’na ait uçak yedek parçaları ve hurda satışına yönelik bugün yapılması planlanan ihale askıya alındı.

A+A-

Ayşe GÜLER
Ercan Havalimanı’nda yedek parça binasında muhafaza edilen Kıbrıs Türk Havayolları’na ait uçak yedek parçaları ve hurda satışına yönelik bugün yapılması planlanan ihale askıya alındı.
Yeterli katılım olmadığı ve firmaların ayrı ayrı teklif vermesi nedeniyle ihale, Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi tarafından ileri bir tarihe ertelendi.
İhale şartlarının 19 Mayıs Pazartesi günü ayrı ayrı belirleneceği, ardından da yeniden ihaleye çıkılacağı kaydedildi.
YENİDÜZEN’e konuşan Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Ahmet Nergiz,
ihaleye 2-3 firmanın teklif verdiğini, söz konusu yeterli olmadığını belirtti.
Firmaların hurdalar ve uçak parçaları için ayrı ayrı teklif verdiğini, ihale gereği teklifin bir bütün olarak sunulması gerektiğini ifade eden Nergiz, yeterli şartların oluşturulmaması nedeniyle ihalenin ertelendiğini duyurdu.
Nergiz ayrıca ihaleye çıkılan malzemelerin değerinin 100 bin TL ile 110 bin TL arasında değiştiğini, satıştan bu oranda gelir elde edilmesinin beklendiğini açıkladı.
Nergiz, dairedeki nakit kaynağın ise 500 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi.

“Firmalar malzemeleri görerek, teklif sundu”
Nergiz, ihaleye katılan firmaların satışa çıkan malzemeleri yerinden görerek tekliflerini hazırladıklarını dile getirdi.
19 Mayıs Pazartesi günü ihale şartlarının ayrı ayrı belirleneceğini açıklayan Nergiz, önümüzdeki hafta içerisinde ihale tarihinin belirlenmesinin planlandığını kaydetti.

Atakan: “Parçaların değeri 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında”
Hava Sen başkanı Buran Atakan ise satışa sunulan parçaların değerinin 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında değiştiğini ifade etti.
İhaleye çıkılan malzemelerde zaman aşımı nedeniyle bazı kayıpların yaşandığını aktaran Atakan, “Parçaların içerisinde sadece makineler bulunmuyor. Uçak yağları da vardır. Belirli bir süre içerisinde kullanılması gerekirdi. Artık kullanılamazlar” şeklinde konuştu.
Atakan, satıştan elde edilecek gelir ile çalışanların tazminatlarının ödeneceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2353 defa okunmuştur
Etiketler : ,