1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İddialar Bakanlığa taşındı
İddialar Bakanlığa taşındı

İddialar Bakanlığa taşındı

MEMUR-SEN Yönetimi’nden bir grup, sendikada ‘tüzüğe aykırı bir takım çalışmalar ve gizli harcamalar’ iddiasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na taşıdı.

A+A-

Meltem SONAY
MEMUR-SEN,  ‘Tüzüğe aykırı uygulamalar ve harcamalar’ iddiaları gölgesinde Genel Kurul’a hazırlanıyor…
18 Nisan 2014 tarihinde Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek MEMUR-SEN’de, Genel Kurul öncesinde delege seçimi ile ilgili tüzüğe aykırı bir takım çalışmalar ve gizli harcamalar yapıldığı iddialarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletildiği öğrenildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iddiaları araştırmak üzere inceleme yaparken, yönetimden bir grubun, tüzüğün de emrettiği üzere 18 Nisan’da Genel Kurul ilan etmesinden sonra, sendikadan bir grup bu kez Çalışma Bakanlığı’na ‘durdurun’ talebi ile gitti.
Bakanlığın görüşüne başvurduğu Başsavcılık ‘Sendikalar Mukayyitliği durduramaz’ derken, şikayet sahiplerine de mahkeme yolunu gösterdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın MEMUR-SEN’de  ‘yolsuzluk, usulsüzlük ve tüzüğe aykırı kararlar’ iddialarına ilişkin incelemesi ise devam ediyor.

Gürpınar: “Sendikalar Mukayyitliği’nin araştırması sürüyor”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Başkan ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri tarafından MEMUR-SEN’nin yönetimindeki bazı üyelerle ilgili ‘yolsuzluk, usulsüzlük ve tüzüğe aykırı kararlar’ iddialarının Bakanlığa iletilerek araştırma istediğini aktardı.
Bakanlığa bağlı Sendikalar Mukayyitliği vasıtası ile sendikaya ait ilgili evraklar ve hesapların istendiğini ve araştırma ve incelemenin başlatıldığını aktaran Bakan Gürpınar, araştırma devam ederken, tüzük gereği Nisan ayı içerinde yapılması gereken sendikanın olağan genel kurulunun 18 Nisan olarak, sendikada taraf olan gruplardan birince ilan edildiğini belirtti.

“Durdurun talebi ile geldiler…”
“Bakanlığımıza şikâyette bulunan sendika başkan ve yönetimden bir grup bu kez de, iddialar aydınlığa kavuşmadan Genel Kurul’a gidilmemesi ve Genel Kurul’un durdurulması talebi ile geldiler” diyen Bakan Gürpınar, bunun üzerine Başsavcılık’tan görüş istendiğini aktardı.

Bu haber toplam 1999 defa okunmuştur
Etiketler :