1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hükümet, Corona’dan daha büyük talihsizlik”
“Hükümet, Corona’dan daha büyük talihsizlik”

“Hükümet, Corona’dan daha büyük talihsizlik”

Meclis Genel Kurulu toplandı, YENİDÜZEN’in gündemi sarsan ‘karantina koşulsuz özel uçakla adaya gelenler’e ilişkin haberi, Meclis’i de sarstı.

A+A-

 YDP Genel Başkanı Arıklı: “Bu Bakanlar Kurulu şu anda toplum vicdanında mahkum olmuştur, bu saatten sonra güneye geçeceklere ‘git orada kal’ diyecek yüzünüz yoktur. KKTC Vatandaşı olup yurtdışından geleceklere hiçbir şey diyecek yüzünüz yoktur.”

“Son birkaç haftadır Lefkoşa üzerinden pis bir koku var” diyen YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, hafta sonu ortaya çıkan kokunun bu kokuyu bastırdığını söyledi.

‘Karantinada çifte standart’ konuşma istemi ile kürsüye gelen Arıklı, “Güneyde çalışan işçileri yastık, yorgan gönderdik, İngiltere’den gelen cenazeleri dahi nerdeyse karantinaya aldık ancak esrarengiz bir uçağı sorgusuz kabul ettik” diye konuştu.

“Bu gizlice gelişin nedenini” sorgulayan Arıklı, “Bir baktık ki işadamlarıymış, Lapta’daki marina ile ilgili gelmişler. Teklif veren, ikinci gelen firma… Birinci de değil” dedi, Lapta Belediye Başkanı’nın haberim yok açıklamasına işaret etti.

İhaleye teklif veren ve 1’inci gelen firmaya ne olduğunu soran Erhan Arıklı, “O pis kokular ister istemez burnumuza geliyor, size ne, sizi ne ilgilendiriyor Sayın Bakan? 1’inci gelen şirkete ne oldu, neden 1 Temmuz’da gelmediler de şimdi özel uçakla geldiler” diye sordu.

“İhaleyi siz mi açtınız? Nereden baksanız elinizde kalıyor, herkes topu bir birine atıyor” diyen Arıklı, Turizm Bakanı’nın “Bakanlar Kurulu’ndaki istişare ile geldiler” açıklamasına karşın, ‘HP’nin itirazını anımsattı.

Arıklı şöyle konuştu:

“Bu Bakanlar Kurulu şu anda toplum vicdanında mahkum olmuştur, bu saatten sonra güneye geçeceklere ‘git orada kal’ diyecek yüzünüz yoktur. KKTC Vatandaşı olup yurtdışından geleceklere hiçbir şey diyecek yüzünüz yoktur. Bu hükümetin bu dönemde ülkenin başında olması Corona’dan daha büyük talihsizliktir.”

 

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler