1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. HT Art Studyo, 22 Aralıktaki sergiyle kapılarını açıyor
HT Art Studyo, 22 Aralıktaki sergiyle kapılarını açıyor

HT Art Studyo, 22 Aralıktaki sergiyle kapılarını açıyor

Kıbrıslı Türk Resim sanatçısı Hare Tahir, yarın akşam saat 19:00’da Gönyeli’de HT Art Stüdyo isimli stüdyosunu 20 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sanatçının eserlerinden oluşan görkemli bir sergiyle açıyor.

A+A-

Kıbrıslı Türk Resim sanatçısı Hare Tahir, yarın akşam saat 19:00’da Gönyeli’de HT Art Stüdyo isimli stüdyosunu 20 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sanatçının eserlerinden oluşan görkemli bir sergiyle açıyor. Gönyeli, Arabacıoğlu sokakta yer alan stüdyonun açılışını ise Eski Başbakan Hakkı Atun yapacak.
 

 “Evimi herkesin faydalanabileceği bir kültür sanat stüdyosuna dönüştürmek istedim”

Uzun yıllar İstanbul’da Orhan Taylan Atölyesinde çalışan Hare Tahir,  stüdyo ve galeri kurma düşüncesini Gönyeli de yaşadığı evde hayat geçirdi. Gönyeli’nin uzun yıllar küçük bir köy olarak kalmasından dolayı kendine has özellikleriyle kente dönüşümünün kendisine ilham verdiğini söyleyen Tahir, bir kent olmanın olmazsa olmazı olan, kültür ve sanat faaliyetlerinin eksikliğinin bu kararı almasında çok büyük bir etken olduğunu söyledi. Adaya döndükten sonra, kendi yaşadığı mekânı hem atölye, hem de geniş alanı olduğu için, diğer sanatçıların da, eserlerini sergileyebileceği özel bir Kültür Sanat Stüdyosuna dönüştürmeye karar verdiğini ifade eden Tahir, bu stüdyo sayesinde Gönyeli’nin Sanat ve Kültür Merkezi olması yolunda, kendisinin de bir sanatçı olarak üzerine düşeni yapmış olmasının haklı gururunu yaşadığını ifade etti.
 

20 Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum sanatçının eserleri sergilenecek

HT Art Stüdyo’nun açılış sergisinde Kıbrıs’ın güneyinde ve kuzeyinde yaşayan 20 sanatçının eserlerinin sergileneceğini belirten Hare Tahir, sanatın birleştiriciliğine inanç belirterek serginin hafta içi mesai saatlerinde sanatseverlerin ziyaretine açık olduğunu belirtti.
 

Sergide eserleri sergilenecek olan sanatçılar şöyle:

ADİ ATASSİ, ANDREAS CHARALAMBOUS, ANDREA CHARALAMBİDES, AŞIK MENE, ERDAL AYGENÇ, İLKAY ÖNSOY, İSMET TATAR, HÜSEYİN BİLLUR, KADİR KABA, SELÇUK YALOVALI, SEMRAL ÖZTAN, SERKAN İLSEVEN, RAHME KAVAZ, NİCOLAS PANAYİ, NİLÜFER İNANDIM, MEHMET ALİ SERAK, MUSTAFA HASTÜRK, MURAT ALLAHVERDİYEV, YİOLA KYRİACOU.

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur