1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Hristodulidis: Müzakerelerin yeniden başlaması perspektifini araştıracak bir temsilci atanacak
Hristodulidis: Müzakerelerin yeniden başlaması  perspektifini araştıracak bir temsilci atanacak

Hristodulidis: Müzakerelerin yeniden başlaması perspektifini araştıracak bir temsilci atanacak

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ve Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in kişisel temsilci ataması konusunda açıklamalarda bulundular.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ve Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in kişisel temsilci ataması konusunda açıklamalarda bulundular.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Hristodulidis ile Letimbiotis’in, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilci ataması konusunda yaptıkları açıklamalarda, BM Genel Sekreteri’ni işaret ettiklerini yazdılar.

Habere göre Hristodulidis açıklamasında, BM Genel Sekreteri Guterres’in kişisel temsilci ataması konusunda bizzat Genel Sekreteri işaret ederek, Guterres adına açıklamada bulunamayacağını vurguladı.

Guterres’le bir görüşme gerçekleştirdiğini ancak Guterres’in kendisine söylediklerini açıklayamayacağını belirten Hristodulidis, Guterres’in kendisine söylediği şeylerin “çok belirgin şeyler olduğu” iddiasında bulundu.

Hristodulidis; “temsilci mi yoksa kişisel temsilcinin mi söz konusu olduğu?” şeklindeki bir soruya ise “müzakerelerin yeniden başlaması perspektifini araştıracak bir temsilcinin söz konusu olduğu” yanıtını verdi.

Hristodulidis: “İstediğimiz şey budur. BM’nin bunu gerekli görmesi olumlu bir şeydir. Bırakalım da BM Genel Sekreteri açıklamalarını yapsın”, şeklinde konuştu.

Rum Hükümet Sözcüsü Letimbiotis ise konuya ilişkin dünkü açıklamasında, “Güvenlik Konseyi’nin tüm diğer üyeleri gibi Güvenlik Konseyi’ne bağlı olacak bir temsilcinin en kısa sürede atanmasının olumlu ve önemli bir gelişme olacağını düşündüklerini” söyledi.

Açıklamasında Pile’ye de değinen Letimbiotis, “Pile’de başlayan çalışmaların BM Barış Gücü’yle koordineli şekilde gerçekleştirilmekte olduklarını ve şu anda yolun asfaltlanması ve arazi gelişimi çalışmalarının yapıldığını” belirtti.

Letimbiotis, Kıbrıs’ın kuzeyi ile varılan uzlaşının gereklerinin yerine getirilmesi adına samimi bir iradeyle çalışacaklarını ve tüm müdahil taraflardan aynı tutumu göstermelerini beklediklerini ifade etti.

Habere göre Letimbiotis, Pile’deki arazilerini geliştirmek isteyen Kıbrıslı Türklerin inşaat ve diğer izinleri konusunda nereye başvuru yapacakları şeklindeki bir soruya ise, “konu hakkında daha fazla bilgilendirme yapılacağı, bölgenin imarı konusunda hali hazırda Kıbrıs Cumhuriyeti yasaları altında düzenlemelerin bulunduğu” yanıtını verdi.

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur