1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlıktan yakalandı, uyuşturucu sattığını söyledi
Hırsızlıktan yakalandı, uyuşturucu sattığını söyledi

Hırsızlıktan yakalandı, uyuşturucu sattığını söyledi

Park halindeki araçtan hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklanan M.T., çıkarıldığı mahkemede hırsızlık suçunu işlemediğini, uyuşturucu sattığını itiraf etti

A+A-

Güzelyurt’ta yol kenarında park halindeki araçtan hırsızlık yapıldığı gerekçesi ile yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı M.T. mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede söz alan zanlı hırsızlık suçunu kendisinin işlemediğini, uyuşturucu sattığını açıkladı. Zanlı hakkında 2 gün tutukluluk alındı.

 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Yaren Yemenicioğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Yemenicioğlu 25 Ocak 2024 tarihinde Güzelyurt'ta Şht. Sadi Güler Sokak üzerinde yol kenarında park halinde bulunan B.B’ye ait araç içerisinde bulunan el çantası içerisinden para cüzdanı ve içerisinde muhafaza edilen 1000 Euro, 500 Dolar, 220 Sterlin nakit paranın çalındığı yönünde yapılan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

Polis başlatılan soruşturma kapsamında bölgede bulunan kamera görüntülerinin incelendiğini ve konu çantayı huzurda bulunan zanlı M.T. ile birlikte H.Y.’nin  aldığının tespit edildiğini söyledi.

Polis memuru Yaren Yemenicioğlu, zanlıların tespit edilmesi üzerine aleyhlerine mahkemeden tutuklama emri temin edildiğini zanlı H.Y.’nin 1 Şubat 2024 tarihinde Mağusa’da tespit dilerek tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek söz konusu suçu huzurda bulunan zanlı M.T. ile birlikte işlediğini itiraf ettiğini aktardı.

Polis zanlı M.T.’nin ise önceki gün Güzelyurt’ta tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı. Konu ile ilgili zanlının beyanları olduğunu bu beyanların araştırılacağını ayrıca çalınan cüzdan ile paraların henüz bulunmadığını söyledi.

Zanlıların beyan ve ifadelerinin teyit ve tekzip edileceğini ve aranan emareler olduğunu belirten polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

“Ben hırsızlık yapmadım, uyuşturucu sattım”

Mahkemede söz alan zanlı M.T., H.Y.’nin bu suçu işlediğini kendisinin oraya sonradan geldiğini, hırsızlık yaptığını sonra öğrendiğini söyledi. Zanlı, ayrıca zanlı M.Y.’ye uyuşturucu sattığını ve bu nedenle borcu olduğundan kendisine 3 bin TL ödeme yaptığını da mahkemede beyan etti.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur