1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Henüz 8 yaşındaydı…
Henüz 8 yaşındaydı…

Henüz 8 yaşındaydı…

Manchester'da 22 kişinin öldüğü ve 59 kişinin yaralandığı saldırıda hayatı kaybedenlerin en küçüğünün 8 yaşındaki  Saffie Rose Roussou olduğu tespit edildi.

A+A-

Manchester Arena'da düzenlenen, en az 22 kişinin öldüğü saldırının ardından İngiliz hükümeti yeni bir saldırı riski nedeniyle tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, güvenlik önlemleri kapsamında İngiltere'de bazı bölgelere asker konuşlandırılacağını söyledi.

May, askerin kilit öneme sahip noktalarda, konserler, spor etkinlikleri gibi saldırılara hedef olabilecek organizasyonlarda güvenliği sağlayacağını belirtti.

May, ülkedeki terör tehdidinin en üst düzey olan 'kritik' seviyesine yükseltildiğini, bunun yeni saldırıların olmasının muhtemel olduğu anlamına geldiğini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı, erken saatlerde başkanlık ettiği güvenlik komitesi COBRA'dan sonra yaptığı açıklamada ise ortadakinin bugüne kadar İngiltere'nin kuzeyini hedef alan "en kötü saldırı" olduğunu ifade etti.

Henüz 8 yaşındaydı…

Manchester'daki saldırıda hayatı kaybedenlerin en küçüğünün 8 yaşındaki  Saffie Rose Roussou olduğu tespit edildi.

Saffie Rose Roussou’nun babasının Kıbrıslı bir Rum olduğu da ifade edildi.

Saldırı sırasında annesi ve kız kardeşiyle birlikte Manchester Arena’daki konserde bulunan Roussou, Tarleton Topluluk İlkokulu öğrencisiydi…

 

 

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler