1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Henri Belle Esentepe için geliyor
Henri Belle Esentepe için geliyor

Henri Belle Esentepe için geliyor

K-Pet Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Esentepe Kamerunlu golcü Henri Belle’yi adaya getiriyor

A+A-

Halit DAĞ

Uzun yıllar sonra ilk kez mücadele ettiği K-Pet Süper Lig’de ilk devrede kötü bir performans sergileyerek ligin dibine demir atan Esentepe'de yabancı futbolcu arayışları devam ediyor. Kırmızı beyazlı ekip bu bağlamda kadrosuna takviye için kolları sıvarken Kamerunlu futbolcu Henri Belle’yi adaya getirmenin hazırlıklarının yapıldığı öğrenildi. 29 yaşındaki futbolcu ile görüşen Esentepe Başkanı Umut Bahadır’ın bu oyuncuyu adaya davet ettiği öğrenildi.

Bir dönem Boluspor’da da forma giydi

Santraforda ve hücuma yönelik kanatlarda forma giyebilen Henri Belle kariyerine ülkesi Kamerun’un Union Douala takımında başladı. Buradaki performansı ile İsveç Ligi ekiplerinden Örebro’ta transfer olan Belle; Hırvatistan 1.Lig ekipleri Istra 1961 ve Split formalarının yanı sıra Türkiye Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Boluspor formasını da giydi. Belarus Ligi ekiplerinden Belshina’da da top futbol oynayan Belle son olarak Tunus ekibi CA Bizertin formasını giyiyordu.

Kariyerinin zirvesini Hırvatistan’da yaptı

Henri Belle kariyerinin en parlak yıllarını Hırvatistan Ligi’nde yaşadı. Kamerunlu futbolcu bu ligde 104 maça çıkarken 19 kez fileleri sarstı ve 17 kez de gol pası verdi. Belle kariyerine bir de UEFA Avrupa Ligi golü yazdı. Oyuncu 6 kez Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterirken 1 kez fileleri sarstı.

Kararı Çağer verecek

Ligin ilk devresinde gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı 2. devrede yaşamak istemeyen Esentepe Henri Belle'yi yarın adaya getirerek denemeye alacak. Bir süre takımla çalışmalara katılacak Henry Belle için son kararı teknik direktör Hüseyin Çağer verecek.

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur
Etiketler : ,