1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Hemen Şimdi Bahçelievler'e Taşınmak İçin 8 Neden
Hemen Şimdi Bahçelievler'e Taşınmak İçin 8 Neden

Hemen Şimdi Bahçelievler'e Taşınmak İçin 8 Neden

Eğer siz de bu ilçeye yerleşmeyi düşünüyorsanız Bahçelievler satılık daire ya da kiralık daire ilanlarını hepsi emlak internet sitesi üzerinden kolaylıkla inceleyebilirsiniz

A+A-

İstanbulun yükselen değerlerinden biri, kuşkusuz Bahçelievlerdir. Kentin Bulgaristana en yakın yerlerinden biri olan Bahçelievlerde yaşamak için pek çok neden bulunuyor. Bu nedenler arasında en çok ön plana çıkanları sizler için derledik. Hemen bu içeriğe göz atın ve Bahçelievleri bir de bu özellikleri ile değerlendirin.

  1. Ulaşım

İstanbulda yaşamanın en büyük zorluklarından biri trafik ve ulaşımdır. Ancak tercihinizi Bahçelievler yönünde yaptığınızda bu sorundan bir nebze de olsa uzaklaşabiliyorsunuz. Çünkü bu ilçede ulaşım seçenekleri oldukça fazla ve otobüs hatlarının da fazla olması kentin pek çok bölgesine daha kolay ve daha kısa zamanda ulaşmayı olanaklı kılıyor. Metrobüs ve metro kullanılarak da farklı semtlere ulaşımın mümkün olduğunu ekleyelim. Yakın semtlere gitmek isteyenler çoğunlukla minibüs hatlarını tercih ettiğinden otobüs seferlerinde çok fazla yoğunluk yaşanmıyor.

    2. Yeşil Alan

Pek kimse bilmiyor olsa da aslında Bahçelievlerde yeşil alan sayısı da fazladır. Birçok park ve yürüyüş alanlarının bulunuyor olması, bu ilçeyi başlı başına cazip kılabiliyor. Kentin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için bu ilçenin en ideal seçeneklerden biri olması da bundan kaynaklanıyor. Bahçelievlerin hemen her bölgesinde mutlaka ağaçlandırılmış bir parka rastlarsınız. İlçenin daha sakin bir atmosfere sahip olması biraz da park sayısının fazlalığından kaynaklanıyor.

    3. Tarihi Yapılar

Bahçelievler’de yaşamak için nedenler arıyorsanız rotanızı tarihi yapılara çevirmeniz yeterlidir. İlçenin tarihi açıdan da zengin olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün! Köprüler ve kasırlar ilçenin çeşitli yerlerinde bulunuyor ve bu nedenle tarihi yerleri gezmeyi sevenlerin yolu mutlaka bu ilçeye de düşüyor. Köprü ve kasır sayısının fazla olması, bölgenin Küçükçekmece Gölüne yakın olmasından kaynaklanıyor.

    4. Etkinlikler

Boş zamanlarını sanat ve kültür etkinlikleri ile değerlendirmek isteyenler için İstanbulun en ideal ilçelerinden birinin Bahçelievler olduğunu söyleyebiliriz. İlçede kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği çeşitli salonlar var. Aynı zamanda spor salonları açısından da zengin bir bölge olduğunu unutmamak gerekir. Sporu bir yaşam şekli olarak benimseyenler, evlerine yakın bir spor salonu bulmakta zorlanmıyor.

    5. Denize Yakınlık

Bahçelievler deniz kenarında değil ancak komşu semtleri deniz kenarında yer aldığından kısa bir süre içerisinde denize ulaşılabiliyor. Deniz kenarında yürüyüş yapmak isteyenler kıyı bölgesinde olmasa da Bahçelievler bölgesinde yaşayarak da bu amaçlarını gerçekleştirebiliyor. Küçükçekmece ve Bakırköye en kolay şekilde ulaşılabildiğini de bilmeyenler için ekleyelim.

    6. Hizmet Sektörü

Kültür çeşitliliğinin fazla olmasından kaynaklı olarak hizmet sektörünün oldukça gelişmiş bir durumda olduğu da bir gerçek. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanması da zor olmuyor. Elbette hizmet sektörünün gelişmiş olması, ilçede iş bulmanın bir miktar daha kolay olduğu anlamına da geliyor.

    7. Konum

Ulaşımın kolay olması ve ulaşım seçeneklerinin fazla olması, Bahçelievler’in merkezi konumundan kaynaklanıyor. Özellikle E-5 hattının ulaşıma önemli bir katkıda bulunduğunu da ekleyebiliriz. Trafik akışının dengeli olmasının da etkisi ile Kentin çeşitli bölgelerine ulaşım oldukça kolay! Ancak bu kolaylığı sağlayan en büyük etmenlerden biri de ilçenin konumudur.

    8. Mahalle Kültürü

Son olarak Bahçelievler’de halen mahalle kültürünün yaşadığı bilgisini de aktarmak gerekir. Sıcak ve samimi bir mahalle ortamı isteyenler için bu bölge adeta biçilmiş bir kaftan! Her ne kadar farklı kültürleri barındırıyor olsa da insanların birbirine saygılı olduğu ve sıcak komşuluk ilişkilerinin kurulduğu ilçeler arasında yer aldığını unutmamalısınız.

Eğer siz de bu ilçeye yerleşmeyi düşünüyorsanıBahçelievler satılık daire ya da kiralık daire ilanlarını hepsiemlak internet sitesi üzerinden kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Fiyata göre ilanların sıralamasını belirleyebilir ve evlerin görsellerine de detaylıca göz atabilirsiniz!

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur