1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Hellenic Bank' için mücadele başlatıldı
Hellenic Bank için mücadele başlatıldı

'Hellenic Bank' için mücadele başlatıldı

Troyka, “Hellenic Bank”ın sermayesinin yeniden yapılandırılması için verilen sürenin uzatılması talebini reddetti

A+A-

Güney Kıbrıs’taki bankaların sermayelerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde, “Hellenic Bank”a Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) talip çıkmasının Güney Kıbrıs’ta endişe yarattığı ve iki Kıbrıslı Rum şirketin, bankanın yabancı ellere geçmemesi için hisseleri satın almaya ilgi gösterdiği bildirildi.

Simerini gazetesi, “Kıbrıs Elinde Kalması İçin Savaş... İki Kıbrıslı Şirketinden ve Yabancı Kıbrıslı Rumlardan İlgi” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Troyka’nın “Hellenic Bank”ın sermayesinin yeniden yapılandırılması için verilen sürenin uzatılması talebini reddettiğini, bunun üzerine, bankanın en büyük hissedarı olan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, bankanın yönetim kuruluyla beraber, bankanın yabancı ellere geçmemesi için mücadeleye başladığını yazdı.

Gazete, “Dimitra Yatırım Şirketi” ile “Wargaming” adlı şirketin, bankanın hisselerini satın almakla ilgilendiğini ve bu taleplerini, bankanın yönetim kuruluna ilettiklerini kaydederken, 90 milyon Euro’ya kadar yatırım yapma niyetlerini de ortaya koyduklarını belirtti.
Haberde, II. Hrisostomos’un, “Hellenic Bank”ın yabancı ellere satılmayacağı konusunda iyimser olduğunu açıkladığı aktarıldı.

KİT’LERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE TEPKİLER

Gazete, bir diğer haberinde ise, Kıbrıslı Rum siyasi partilerin, Troyka’nın Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kurumlarının özelleştirilmesi talebine tepki gösterdiğini yazdı.

Gazeteye göre AKEL, DİKO ve KS EDEK, KİT’lerin “tasfiye edilmesine” karşı çıktıklarını; önceliğin, bu kurumların yeniden düzenlenmesi ve konsolidasyonu olması gerektiğini belirttiler.
Ana muhalefet partisi AKEL ise, Meclis’te, özelleştirmeyle ilgili tüm yasalara ret oyu vereceğini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur
Etiketler :