1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hedef, tüm partilerin yer alacağı geçici hükümet
 Hedef, tüm partilerin yer alacağı geçici hükümet

Hedef, tüm partilerin yer alacağı geçici hükümet

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş bugün basın toplantısı düzenleyerek,erken genel seçimleri ve koalisyona yönelik değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP Ulusal Güçler) Genel Başkanı Serdar Denktaş bugün Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantısı düzenleyerek, 28 Temmuz’da gerçekleşen erken genel seçimleri ve koalisyona yönelik değerlendirmelerde bulundu.
1 saat süren toplantıda, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, Lefkoşa Milletvekilleri Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Hasan Taçoy, Zorlu Töre, Gazimağusa Milletvekilleri Dr. Ahmet Kaşif, Fikri Ataoğlu, Dr. Hakan Dinçyürek, Girne Milletvekilleri Dr. Ergün Serdaroğlu, Dr. Özdemir Berova, İskele Milletvekilleri Hüseyin Avkıran Alanlı, Dr. Hamit Bakırcı, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile bazı parti yetkilileri de hazır bulundu.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş şunları kaydetti:

"Seçmenimizin zihniyetini değiştirdiğinin önemli mesajlarının seçim sonuçlarına yansıdığını düşünmekteyim. Biz seçmenimizin mesajlarını doğru okuduğumuza inanıyoruz. Peki, nedir bu mesajlar? Seçmenimiz diyor ki;

-Bizi dikkate almayan politikacıları, biz de dikkate almayız.

-Ekibini yönetemeyenlere, değil  ülkeyi yönetme hakkını,

Cumhuriyet Meclisi’nde bizi temsil hakkını dahi vermeyiz.

-Kaos yaratana değil, uzlaşma kültürünü, hoşgörüyü davranış biçimi olarak benimseyene değer veririz.

-Meclis’e gönderdiğimiz 23 yeni milletvekili, değişim ve yenilenme arzumuzun en önemli göstergesidir.

-Tutarsız politikalara, istikrar adı altında “illallah” dedirten istikrarsızlıklara artık tahammülümüz yoktur.

-Rüzgar nereden eserse, o yöne meyleden zayıflıkları artık görmek istemiyoruz.

-Bölücü değil, bütünleştirici yaklaşım sergilensin istiyoruz.

-Halkın hakkının savunulacağı sözü ile vize alanların, halka yaptığı haksızlıkları artık unutmuyoruz. Vaatlere kanmıyoruz.

-Bu aşamada, hiçbir partiye tek başına Hükümet kurma görevini vermiyoruz. Toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracak, hepsini eş zamanlı kucaklayacak bir koalisyon Hükümetini tercih ediyoruz.

Mutlak hükümette olmaliyiz görüşünde değiliz

DP Ulusal Güçler olarak mutlak hükümette yer almalıyız şeklinde bir görüşümüz yoktur, olamazda… Bu çerçevede, koalisyon görüşmelerinde paydaşlarımızla müzakere edeceğimiz şey kaç bakanlığın hangi ortakta olacağı değil, ülkemizi kalkındırmak, devletimizi yücelterek güçlü kılacak hükümet programını hangi partiyle yapabileceğimizdir.

Tüm partilerin içinde olduğu bir yıllık bir uzlaşı hükümeti oluşturmak

Ülkemizin ulaşmış olduğu noktada esasen gerekli olan doğru bir vizyon ve program çerçevesinde tüm partilerin içinde yer aldığı bir uzlaşı hükümeti oluşturarak, önümüzdeki bir yıllık süreyi insanımızın geleceği için gerekli reformları yapmaya adamak, atılabilecek en güzel, en büyük adım olarak önümüzde durmaktadır.

Ütopik olarak görülen bu savımızı süreç içerisinde de görüşme yapacağımız partilere de iletmek düşüncesindeyiz."

Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur