1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hazar'a Savcılık'tan takipsizlik
Hazar'a Savcılık'tan takipsizlik

Hazar'a Savcılık'tan takipsizlik

Kıbrıslı Oyuncu Hazar Ergüçlü'yü Türkiye'de "örgüt propagandası" iddiası ile hakim karşısına çıkarttılar, dosyaya takipsizlik kararı verildi.

A+A-

Kıbrıslı Oyuncu Hazar Ergüçlü'yü Türkiye'de "örgüt propagandası" iddiası ile hakim karşısına çıkarttılar, dosyaya takipsizlik kararı verildi.

Hazar Ergüçlü, SABAH'ın haberine göre PKK belgeselini sosyal medyada yayımlayarak "örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle savcı karşısına çıktı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gelen oyuncu, "Bana sosyal medyadan çok fazla kısa film geliyor. Ben de paylaşıyorum. Söz konusu film bir takipçimden geldi. Açıp bakmadım. Bir takipçimin uyarısı üzerine de sildim" dedi. Savcılık da soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırdı.

Gazete Karınca’nın iddiasına göre Ergüçlü, Twitter’dan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’yla yönetmen Çayan Demirel’in yönettiği ‘Bir Gerilla Belgeseli: BAKUR’ (Kuzey) belgeselini paylaştı.

‘Bakur’un  34’üncü İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimi, Kültür Bakanlığı’nın yazısı üzerine İKSV tarafından ‘tescil belgesi olmadığı’ gerekçesiyle iptal edilmişti.


 

Hazar Ergüçlü'den açıklama: Herhangi bir canlıya zarar veren hiç kimseyi ya da örgütü desteklemem söz konusu olamaz

Hazar Ergüçlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

 "Sosyal medya hesaplarımı her zaman genç ve yetenekli insanları desteklemek amacıyla kullanıyorum. Bundan 2 sene önce bir takipsimden gelen belgeseli de bu amaçla paylaştım. Yaptığım yanlış, içeriğine hakim olmadığım bu belgeseli sorgulamadan yayınlamaktı. Sonrasında gelen bir uyarı ile de bu içeriği hemen kaldırdım. İyi niyetle vermek istediğim desteğin bu yönde bir sonuca ulaşmasından büyük üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim. Sevgisiz, şefkatsiz hiçbir şeyin içinde olmadım ve olmayacağım. Herhangi bir canlıya zarar veren hiç kimseyi ya da örgütü desteklemem söz konusu olamaz. Bu,takipsizlik kararıyla Savcılık tarafından da onaylanmıştır. Sünyaya sevginin hükmedeceği günlerin umuduyla sadece işimi yapıyorum."

 

Bu haber toplam 4053 defa okunmuştur
Etiketler :