1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hasta hakları tartışılacak
Hasta hakları tartışılacak

Hasta hakları tartışılacak

Avrupa’da ve Kıbrıs’ta Hasta Hakları Konferansı düzenleniyor

A+A-

Evrensel Hasta Hakları Derneği,  İtalyan ortağı Aktif Yurttaşlık Ağı ile birlikte yürüttükleri ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği “Hastanın Sesi” projesi kapsamında uluslararası bir konferans düzenliyor. “Avrupa’da ve Kıbrıs’ta Hasta hakları” konulu konferans 20 Haziran, Salı günü saat 09:00’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği lokalinde gerçekleştiriliyor.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu’nun ve Avrupa Komisyonu Sivil Toplum program müdürü Charlotte Goyon’nun açılış konuşmaları ile başlayacak olan konferansta,  Avukat Emine Çolak moderatörlük yapacak.

Hasta hakları algı anketinin sonuçları sunulacak

EHHD başkanı İmge, Kıbrıs’ın kuzeyinde hasta hakları savunuculuğunun gelişimini ve Hastanın Sesi projes kapsamında gerçekleştirilmiş olan Hasta Hakları Algı anketinin sonuçlarını sunacak.

Avrupa ve Türkiye’deki hasta hakları çalışmaları irdelenecek

İmge’nin sunumunun ardından, Avrupa Birliği’nde hasta hakları konusunda güçlü bir lobi grubu olan ve faaliyetlerini İtalya’d ve  Brüksel’de yürüten Aktif Yurttaşlık Ağı’nın projeler müdürü Daniela Quaggia, Avrupa’da hasta haklarının gelişimini İtalya üzerinden örnekler vererek anlatacak. Quaggia’nın anlatımı sonrası Marmara Üniversitesi Tıp fakültesi öğretim üyesi ve ayrıca Hasta ve Hasta Yakınları Derneği başkanı Doç Dr. Gürkan Sert, Türkiye’de sivil toplumun hasta hakları ile ilgili hak arama çalışmaları hakkında bilgiler verecek.

Kıbrıs’ta hasta hakları

Sert’in sunumunun ardından ise sözü Güney Kıbrıs’da faaliyet gösteren Uluslararası Thalassaemia Federasyonu kurucu direktörü Dr. Androulla Eleftheriou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde hasta hakları yasasının uygulamasına ilişkin bilgiler verecek. Eleftheriou’nun sunumu sonrasında ise Kıbrıs’ın kuzeyindeki hukuk sisteminde hasta hakları savunuculuğu nasıl yapılır konusunda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Şölen Külahçı sunum yapacak. 

Konferans sonunda manifesto yayınlanacak

Sunumlar sonrasında katılımcılarla birlikte hasta hakları manifestosu hazırlanıp sunulacak. Konferans’a katılım ücretsiz olup, simultane çeviri hizmeti sunulacaktır. Konferans sonunda katılımcılara katılım belgesi de verilecektir. Kayıt için isim soyadı ve iletişim numarası ile birlikte Hastanın Sesi proje yöneticisi İzlem Sönmez’e isonmez@ehhd.eu adresine mail atılması gerekmektedir.

Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur