1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hasipoğlu: “Başbakan olsam dışarıdan bakan atamazdım”
Hasipoğlu: “Başbakan olsam dışarıdan bakan atamazdım”

Hasipoğlu: “Başbakan olsam dışarıdan bakan atamazdım”

Bakan olurken de kendi iradesiyle bunu belirlemediğini söyleyen Hasipoğlu, Başbakan’ın kendisine farklı görev vermesi nedeniyle de bakanlıktan istifa ettiğini söyledi.

A+A-

Çalışma Bakanlığı görevinden iki haftalık sürecin ardından istifa eden ve şaibeli bir kabine değişikliği içerisinde yer alan Oğuzhan Hasipoğlu, “Bakanlar Kurulu’nun sorumluluğu Başbakan’a aittir” dedi.

UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, istifası sonrasında Meclis’te ilk kez kürsüye çıktı ve hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Bakan olurken de kendi iradesiyle bunu belirlemediğini belirten Hasipoğlu, Başbakan’ın kendisine farklı görev vermesi nedeniyle de bakanlıktan istifa ettiğini söyledi.

Hasipoğlu, “Türkiye’den birisi beni aramadı” dedi.

“Şunu da söylemek isterim, kişisel görüşüm, Başbakan olsaydım, seçilen arkadaşlar varken, dışarıdan birini bakan atamazdım” diyen Hasipoğlu, bu yönde sorumluluğun Başbakan’a ait olduğunu vurguladı.

“Spekülasyon çok, ispat yok”

UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, “İstifa konusuyla ilgili sosyal medya hesabımdan bazı açıklamalarda bulundum. 15 günlük bakanlık tecrübem oldu. Bakanlığa yönelik iradem ve talebim olmadı. Bakanlar Kurulu oluşumu Başbakan’a ait. Sorumluluk Başbakan’a ait” dedi.

Hasipoğlu, “Ben partinin Genel Sekreteriyim. Bu yolu Başbakan’la yürüyorum. İstifamın en büyük sebebi, Başbakanının yeni ve başka görevler vermek istemesinden kaynaklandı. Ben de bu görevleri uygun gördüm ve istifa ettim. Bakan olmak için değil, vekil olmak için seçildik” şeklinde konuştu.

“Türkiye müdahale ediyor mu” sorusunun gündeme geldiğini belirten Hasipoğlu, şunları ekledi: 
“TC’den hiçbir kişi, hiçbir makam tarafından aranmadım. Müdahale söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Ben Başbakan olsaydım, dışardan birini atamazdım ama sorumluluk başbakanınındır. Hükümete ve başbakana en baştan beri verdiğim destek devam edecek.”

Yerinden soru soran CTP milletvekili Erkut Şahali’yi yanıtlayan Hasipoğlu, “Spekülasyon çok, ispat yok” dedi.

 

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur