1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harid Fedai son yolculuğuna uğurlandı…
Harid Fedai son yolculuğuna uğurlandı…

Harid Fedai son yolculuğuna uğurlandı…

Cenaze töreninde konuşma yapan yazar İsmail Bozkurt, Kıbrıs Türk halkının önemli bir belleğini kaybettiğini dile getirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

BRTK televizyonunun kurucu müdürü,  araştırmacı-yazar ve edebiyatçı Harid Fedai dün son yolculuğuna uğurlandı.  30’dan fazla yayımlanmış kitabı ve çok sayıda makaleleri bulunan, katıldığı kongre ve sempozyumlarda Kıbrıs Türk kimliğini tanıtan Fedai, bir süredir YDÜ Hastanesi’nde gördüğü tedavi sürecinin ardından önceki gün hayatını kaybetmişti.

87 yaşındaki Harid Fedai, dün  Lefkoşa İsmail Safa Camii’de kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirilen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Cenaze törenine bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar, yazarlar, ailesi ve sevenleri katıldı. Törende Kıbrıs Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar İsmail Bozkurt konuşma yaparak, Kıbrıs Türk halkının önemli bir belleğini kaybettiğini dile getirdi. Bozkurt, Harid Defai’nin bir şairi, araştırmacısı, direnişçisi, Kıbrıs Türk ve Türk dünyası aşığı olduğunu belirterek, çok sayıda eserler bıraktığını söyledi. Fedai’nin çok özellikli bir kişilik olduğunu anlatan Borzkurt, Fedai’nin çok büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Bozkurt’un konuşması ardından cenaze töreni, tabutun omuzlarda taşınarak Harid Fedai’nin toprağa verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur
Etiketler :