1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Haczi devam ettirmemizin önünde engel kalmadı”
“Haczi devam ettirmemizin önünde engel kalmadı”

“Haczi devam ettirmemizin önünde engel kalmadı”

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Yakın Doğu Üniversitesi ile süren ‘su ve diğer belediye hizmetlerinin ödenmemesine’ ilişkin davada, haciz emrinin iptali talebinin mahkemede reddedildiğini açıkladı.

A+A-

LTB Başkanı Mehmet Harmancı: “Şimdi ya arkadaşlar gelip ödeyecek, ya da haciz uygulaması yapılacak”

Dila ŞİMŞEK

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Yakın Doğu Üniversitesi ile süren su ve diğer belediye hizmetlerinin ödenmemesine’ ilişkin davada, YDÜ’nün talep ettiği ‘haciz emrinin iptalinin’ mahkemede reddedildiğini bildirdi.

Harmancı, yaptığı açıklamada, haczin devam ettirilmesinin önünde engel kalmadığını iddia etti.

Yakın Doğu Üniversitesi yetkilileri ise, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve şu aşamada kamuoyuna açıklama yapmak istemediklerini söyleyerek, dava sonuçlandığında gereken bilginin paylaşılacağını ifade etti.

Harmancı, Yakın Doğu Üniversitesi’ne, “ödenmeyen borçlar nedeniyle” dava açıldığını ve haciz emri talep edildiğini kaydetti.

Sonrasında ise bu haciz ve ödeme emrine mahkemenin ‘ara emri’ verdiğini belirten Harmancı, LTB’nin itirazı neticesinde ara emrinin iptal edildiğini açıkladı.

“5 Milyon TL borç var…”

YENİDÜZEN’e konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Bizim iddiamıza göre, Yakın Doğu Üniversitesi’nin belediyemize 5 Milyon TL’lik su ve diğer hizmetlerde borcu var. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde süren davda, YDÜ ara emri almış, sonrasında ise mahkeme haciz ve ödeme emrindeki ‘ara emri’ durdurmuştu. YDÜ de bu davayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdı ve orada da haciz ve ödeme emrinin sürmesi kararı alındı. Yani ara emri talepleri reddedildi. Şimdi ya arkadaşlar gelip ödeyecek, ya da haciz uygulaması yapılacak” şeklinde konuştu.

“YDÜ’nün başvurusu yüksek mahkeme tarafından ret ve iptal edilmiştir”

Harmancı’nın açıklaması şu şekilde: “Kamuoyunun bir süredir takip ettiği Lefkoşa Türk Belediyesinin su ve diğer alacaklarına ilişkin olarak Yakın Doğu Üniversitesi aleyhine aldığı ödeme emri ve haciz emrine ilişkin daha önce kaza mahkemesinde aldığı ara emri, belediyemizin itirazı neticesinde yapılan duruşma sonucunda ret ve iptal edilmişti.

Bugün ise, Yakın Doğu tarafından Yargıtay asli yetki nezdinde haciz emrinin iptali için yapılmış olan başvurunun kararı okunmuş ve Yakın Doğu Üniversitesinin başvurusu yüksek mahkeme tarafından ret ve iptal edilmiştir.

Lefkoşa belediyesinin haczi devam ettirmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır.

Bir kez daha şu ana kadar ki mahkeme süreçlerinin yürütülmesinde büyük katkısı olan Avukatımız, yol arkadaşımız ve kardeşim Sevgili Hüseyin Malyalı’ya ve belediye Avukatımız Tülin Sabri’ye ve tüm takıma, bu konuda görüş ve düşünceleri ile katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum.

Bizler için sonuçlarının bir tek halk adına önemli olduğu bir mücadele ve önemli mesajları olan bir karardır.”

Bu haber toplam 9292 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,