1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Haciz' Furyası
Haciz  Furyası

'Haciz' Furyası

Bankalara veya şirketlere borcu bulunan ve ödeyemez hale gelen vatandaşların, taşınır veya taşınmaz malları haciz yoluyla tek tek satılıyor.

A+A-

Ödenemeyen kredi borçları can yakıyor, icra davaları sırada bekliyor… Bankalara veya şirketlere borcu bulunan ve ödeyemez hale gelen vatandaşların, taşınır veya taşınmaz malları haciz yoluyla tek tek satılıyor.  Lefkoşa’da dün yine Kaza Mahkemesi’ne bağlı tebliğ ve icra memurları haciz edilen 32 otomobil için mecburi satış gerçekleştirdi. Beş haftada bir ipotek altındaki araçların açık artırmayla satışları yapılırken, araçlar yeni alacaklıya çok ucuza mal oluyor. Vatandaşlar uygulanan yüksek miktardaki faiz oranları altında ezilirken, Kaza Mahkemeleri’ndeki icra davaları artış gösteriyor. Yüksek Mahkeme tarafından hazırlanan 2012 yılı faaliyet raporuna göre de Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt ve Lefke Kaza Mahkemeleri’nde işlem edilen 78 tahliye tutanakları ile 2011 ‘den askıda bulunan 26 tahliye tutanağının 76’sının icra edildiği, 28’inin ise 2013 yılına kaldığı belirtildi.

2012’den aktarılan icra dava sayısı 2 bin 934
2012 yılında Kuzey Kıbrıs genelinde Kaza Mahkemelerinde dosya edilen hukuk davaları içerisinde ‘icra’ davalarının artış da olduğu dikkat çekiyor.

Haciz gelen araçlar su gibi satılıyor
Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı vatandaşın cebine ‘haciz’ ile yansıyor. Bankalara veya şirketlere borcu bulunan ve ödeyemez hale gelen vatandaşların, taşınır veya taşınmaz malları haciz yoluyla tek tek satılıyor.

Didem Menteş’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur
Etiketler :