1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Guterres Rapor’una rötuş iddiası
Guterres Rapor’una rötuş iddiası

Guterres Rapor’una rötuş iddiası

Kıbrıs Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, BM Genel Sekreteri António Guterres’in raporunda bulunan iki maddede küçük değişiklikler yaptığı iddia edildi

A+A-

 

Kıbrıs Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs’taki iyi niyet misyonuyla ilgili raporunda bulunan iki maddede küçük değişiklikler yaptığı, bunlar belgenin anlamını değiştirmediğini iddia etti.

KHA’nın iddiasına göre, Güvenlik Konseyi üyelerine 15 Ekim’de verilen resmi olmayan metinde bazı dilbilgisi hatalarının düzeltilmesine ek olarak iki noktada küçük değişiklikler bulunuyor.

Birinci değişiklik, Genel Sekreter’in Güvenlik Konseyi’ni kaynak göstererek alıntı yaptığı ifadelerin olduğu raporun ilk paragrafının altıncı satırında yer alıyor.

Güvenlik Konseyi kararından yapılan alıntıda, ‘taraflardan ve tüm ilgili katılımcılardan, olumlu yönde ilerleyebilmek için partilerin görüşlerini araştıracak temaslarla, sunulan önemli fırsatın yakalanması’ isteniyor; ‘partilerin görüşlerinin araştırılacağı’ ifadesi siliniyor ve ‘taraflardan ve tüm ilgili katılımcılardan olumlu yönde ilerleyebilmek için temaslarla sunulan önemli fırsatın yakalanması isteniyor’ şeklinde değiştiriliyor.

 İkinci değişiklik, Sayın Lute’nin geçen Temmuz’da Kıbrıs’ı ziyaret yetkisiyle, sürecin izah edildiği yedinci paragrafın beşinci satırındaki ifadeyle ilgili oluyor.

Bu ifade, “bu aşamada anlamlı bir süreçte gerekli koşulların kararlaştırılmasına yardımcı olmak için” yerine “anlamlı bir süreç için gerekli koşulların olup olmadığı” şeklinde değiştiriliyor.

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur