1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyin Emekçileri eylem kararı aldı
Güneyin Emekçileri eylem kararı aldı

Güneyin Emekçileri eylem kararı aldı

Güneyde çalışan işçiler yarın sabah önce Meclis önüne ardından da Sağlık bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirecek.

A+A-

Güneyin Emekçileri eylem kararı aldı. Güneyde çalışan işçiler yarın sabah önce Meclis önüne ardından da Sağlık bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirecek.


Kıbrıs’ın güneyine çalışmak için geçen Kıbrıslı Türk işçilerden karantina uygulamasını kabul eden yaklaşık 10 işçi, kuzeye dönüş yaptı. Güneyde çalışan 11 işçi 17:30'da sularında polis eşliğinde Kermiya geçiş noktasından ayrıldı.

İşçiler otobüslerle Özok Yurtları karantina merkezine taşınıyor. İşçiler için bir Kermiya geçiş noktasına getirilen otobüsle karantina merkezine taşınan işçiler için bu işlem 24 Aralık’a kadar her gün tekrarlanacak.

Başbakanlık, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun Kıbrıs’ın güneyinde Covid-19 vakalarında hızla artış olduğunu göz önünde bulundurarak, çalışmak için güneye geçenlere dönüşte “10 gün karantinaya girmeleri” şartı koşmuştu.

isci-1.jpg

Buna göre güneyde çalışan işçiler Lefkoşa Kermiya ve Mağusa Akyar geçiş noktalarından güneye geçebilecek. Giriş noktalarında ise devlet tarafından ayarlanan araçlarla, devlet tarafından belirlenen konaklama yerlerine götürülecek. Yine işçiler sabah saatlerinde konakladıkları yerlerden alınıp geçiş noktalarına götürülecek. Bu uygulama 24 Aralık tarihine kadar devam edecek.

isci.jpg

Fotoğraflar: Devrim Demir

iscilerr.jpg

Güneyde çalışan 11 işçi 17:30'da sularında polis eşliğinde Kermiya geçiş noktasından ayrıldı.

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur
İlgili Haberler