1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısı geri çekildi
Güneyde bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısı geri çekildi

Güneyde bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısı geri çekildi

Kıbrıs’ın güneyinde, bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısı dün, Bakanlar Kurulu tarafından geri çekildi. Güneyde yayın yapan gazeteler konuya geniş yer verdi.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde, bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısının, dün,  Bakanlar Kurulu tarafından geri çekildiği haber verildi.
Muhalefetin aşırı taleplerinin, güney hükümetini yasa tasarısını geri çekmeye zorladığını yazan Alithia gazetesi, 2013 yılında güneyi ekonomik çöküşe sürükleyen hataların tekrarlanmaması için yasa tasarısının geri çekildiğini ifade etti.
Kıbrıs Maliye Bakanlığının bugünlerde işletmeler ve çalışanların desteklenmesi için yeni bir plan açıklayacağını yazan gazete, temel olarak, faiz sübvansiyonu ve doğrudan destekle, destek sağlanacağına işaret etti.
Kıbrıs hükümetinin yasa tasarısını geri çekmeye mecbur kaldığını ifade eden gazete, çünkü tüm çağrılara rağmen, muhalefet partilerinin, yasa tasarısının felsefesini değiştiren ve ekonomiyi tehlikeli bir yola sokan değişiklik önerileri sunduklarını belirtti.
Gazete, muhalefet partilerinin, Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in bununla hem fikir olmadığını bilmelerine rağmen, Sayıştay Başkanının gözlemci olarak dahi, kararları alacak olan komiteye katılmasını istediklerini ifade etti.
Haberde, Sayıştay Başkanının rolünün, kararlar alınmasına iştirak etmek değil, hükümetin kararlarını denetlemek olduğu vurgulandı.

 

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur
Etiketler : ,