1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde 37 yaşındaki kadın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Güneyde 37 yaşındaki kadın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Güneyde 37 yaşındaki kadın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Kıbrıs'ın güneyinde 37 yaşındaki bir kadının, coronavirüse bağlı zatürre yüzünden, Lefkoşa Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesinde dün sabaha yakın hayatını kaybettiği haber verildi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde 37 yaşındaki bir kadının, coronavirüse bağlı zatürre yüzünden, Lefkoşa Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesinde dün sabaha yakın hayatını kaybettiği haber verildi.

Kadının günlerdir entübe bir şekilde tedavi gördüğünü, fakat coronavirüsle savaşını kazanamadığını yazan Fileleftheros gazetesi, kadının annesinin de entübe bir şekilde tedavi gördüğünü belirtti.

Kadının hastayken yattığı yatağını, tedavi olması için annesine bırakmasının ise trajik olduğu yorumunda bulunan gazete, hayatını kaybeden 37 yaşındaki kadının annesinin Limasol Genel Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ve Pazar gecesi entübe edildiğini belirtti.

Haberde, yatak eksikliği yüzünden, Lefkoşa Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevki ayarlanana kadar saatlerce başka hastalarla ortak bir odada kalan annenin, 37 yaşındaki kızının hayatını kaybetmesi üzerine, kızının yatağına yatırıldığı kaydedildi.

Habere göre, 37 yaşındaki kadın dahil ailesinden hiç kimse aşılı değildi.

 

98 hastanın durumu ciddi, en genç hasta 24 yaşında

Kıbrıs'ın güneyinde coronavirüs tedavisi gören 278 hastanın 98’inin durumunun ciddi olduğunu kaydeden Alithia gazetesi, tedavi görenlerin yüzde 88,13’ünün aşısız olduğunu bildirdi.

Durumu ciddi olan 98 hastanın 50’sinin entübe olduğunu belirten gazete, Güneydeki pozitiflik oranının ise yüzde 1,05 olduğunu kaydetti.

Öte yandan 24 yaşındaki bir hastanın Referans Hastanesi olarak hizmet veren Mağusa Hastanesinde coronavirüs tedavisi görmekte olduğunu bildiren gazete, tedavi gören en yaşlı hastanın ise 90 yaşında olduğunu belirtti.

Referans hastanesinde coronavirüs tedavisi gören 66 hastanın yalnızca 7’sinin aşılı olduğu da belirtildi.

 

İsrail ve Lübnan kırmızı listeye alındı

Gazete başka bir haberinde ise, Sağlık Bakanlığı'nın, epidemiyolojik riske göre ülkelerin revize edilmiş sınıflandırmasını açıkladığını yazdı.

Buna göre Hırvatistan, İsveç ve Sırbistan yeşil kategoriden turuncu kategoriye; Estonya, Lübnan ve İsrail ise turuncu kategoriden kırmızı kategoriye alındı.

 

Sahte Safe Pass skandalında 5 doktor aleyhinde araştırma 

Gazete “Kimse Ne Kadar Sahte Safe Pass Verildi Bilmiyor- 5 Doktor Aleyhinde Araştırma” başlıklarıyla manşetten yayımladığı haberinde ise, polisin, Covid-19’la ilgili sahte aşı kartı verdiğinden söz edilen doktorlarla ilgili araştırmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü yazdı.

Elde ettiği bilgilere göre, polisin beş doktor aleyhinde araştırma yaptığını yazan gazete, olaylardan birinin, Larnaka’da 53 yaşındaki bir doktorla ilgili olduğunu ve bu kişinin şu an Referans Hastanesi'nde tedavi gören iki kişiye sahte aşı kartı verdiğinden söz edildiğini anımsattı.

Diğer 4 doktorun ikisinin Limasol, ikisinin de Baf’tan olduğunu yazan gazete, kimsenin şu ana kadar ne kadar sahte aşı kartı verildiğini bilmediğine işaret etti.

Öte yandan sahte aşı kartlarıyla ilgili olarak doktorlar aleyhindeki suçlamaların, dün Başsavcı başkanlığındaki toplantıda ele alındığını kaydeden gazete, toplantıda, doktorlarla ilgili disiplin olaylarının daha sıkı bir şekilde ele alınması için mevzuatın değiştirilmesi gerektiğinin kararlaştırıldığını ekledi.

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur