1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Gündemden düşmemeli, herkes destek vermeli”
“Gündemden düşmemeli, herkes destek vermeli”

“Gündemden düşmemeli, herkes destek vermeli”

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde çocuklarını, ‘Şampiyon Meleklerini’ kaybeden aileler ‘adalet’ mücadelesine devam ediyor, bu süreçte herkesten destek bekliyor...

A+A-

AİLELERİN GÖZÜ KULAĞI YARGI SÜRECİNDE...

● Oğlu Aras Aktuğralı’yı kaybeden baba Murat Aktuğralı: “En büyük beklentimiz yargı sürecinin hızlıca gündeme alınması ve devam etmesi”

İsias Otel enkazında iki oğlu, Alp ve Doruk’u kaybeden Osman Akın:  “Özellikle Twitter’da herkesten destek bekliyoruz”

Oğlu Mehmet Arif Altak’ı İsias enkazında kaybeden baba Mustafa Altak:  “Twitt sayısı düştü, yeniden yükseltmeliyiz, gündemde kalmalıyız”

DERNEKTEN ÖNEMLİ PAYLAŞIM:

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya: “Toplumsal danayışmamız hız kesmeden artmalı, Kıbrıs’ın en büyük derneği olmalıyız. Biz aileler olarak her gece bu fotoğraf ve videoları paylaşmaya dayanıyorsak herkes buna dayanmalı ve bize güç vermeli.”

YARGI SÜRECİ NE DURUMDA?

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı: “Önümüzdeki ay içerisinde yine Türkiye’de temaslarda bulunacağız. Yılbaşına doğru iddianamenin oluşmasını bekliyoruz. Şu ana kadarki gelişmelerde bizi üzecek bir endişe yok.”

YENİDÜZEN-Özel

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve İsias Otel’de çocuklarını, ‘Şampiyon Meleklerini’ kaybeden aileler, başlattığı ‘adalet’ mücadelesine devam ediyor. Yargı sürecini yakından takip ettiğini anlatan aileler, diğer yandan sosyal medya üzerinden, yaşananları gündemde tutmak için başlattığı akımın da yeniden artması için çağrıda bulunuyor.

Ailelerin gözü de kulağı da yargıda, yargıdaki işleyiş ise Türkiye’deki dava sürecinin Kıbrıs’taki bacağı olan Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin takibinde...

Adli tatilin ardından yeniden başlayacak olan yargı sürecini takip etmeye devam edeceğini anlatan aileler, “Asla peşini bırakmayız” diyerek, konunun gündemden düşmememesi için destek çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı ise süreçteki son durumu YENİDÜZEN’e değerlendirdi. “Şu ana kadarki gelişmelerde bizi üzecek bir endişe yok” diyen Esendağlı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden deprem raporu beklediklerini, şu an için süreçteki en önemli adımın bu olduğunu anlattı.

Destek çağrısı yapan aileler ise sosyal medyada Twitter üzerinden konuyu gündemde tutmak için mücadele verdiğini anımsattı, bu konuda herkesten destek beklendiğini duyurdu.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği altında örgütlü şekilde birçok çalışmaya imza atan aileler, derneğe üye olunması ve özellikle sosyal medyada, Twitter üzerinden her akşam 19.00’da yapılan etiketli paylaşımlarla konunun gündemin üst sıralarında tutulması gerektiğinin altı çizildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Dernek Başkanı Ruşen Karakaya, “Toplumsal danayışmamız hız kesmeden artmalı, Kıbrıs’ın en büyük derneği olmalıyız” diyerek, Twitter paylaşımlarında doğru yazım ve doğru etiket kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Karakaya, “Biz aileler olarak her gece bu fotoğraf ve videoları paylaşmaya dayanıyorsak herkes buna dayanmalı ve bize güç vermeli” dedi.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı:

“Şu ana kadarki gelişmelerde bizi üzecek bir endişe yok”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden (KTBB) bir heyet ile Haziran ayında Türkiye’de birtakım temalsarda bulunduklarını anımsatan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, davayla ilgili tututkluluk hallerinin devam ettiğini belirtti.

Başsavcılığın soruşturma aşamasında olduğunu da anımsatan Esendağlı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden deprem raporu beklediklerini, şu an için süreçteki en önemli adımın bu olduğunu anlattı. Esendağlı, “İTÜ’den çıkacak olan bu raporu  bizim uzmalarımız da inceleyecek. Soruşturma aşamasından sonra iddiannamenin hazırlanmak üzere ivme kazanacağını bekliyoruz. Birkaç gün önce Türkiye’de hakim ve savcıların atama kararnameleri çıktı. Dosyayla ilgili yeni bir görevlendirme olacak mı bekliyoruz.” dedi.

Önümüzdeki ay içerisinde yine Türkiye’de temaslarda bulunacakları bilgisini de veren Esendağlı, “Yılbaşına doğru iddianamenin oluşmasını bekliyoruz. Şu ana kadarki gelişmelerde bizi üzecek bir endişe yok.” şeklinde konuştu.

AİLELER DESTEK BEKLİYOR

Oğlu Aras Aktuğralı’yı kaybeden baba Murat Aktuğralı:

“Gözümüz, kulağımız yargıda...”

“Adli tatil sürecinin geçmesini bekliyoruz. Hem Türkiye hem de Kıbrıs’ın kuzeyinden gelecek olan yargı sürecini takip ediyoruz. Gözümüz, kulağımız yargıda...  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gelecek olan teknik rapaoru bekliyoruz. Bu rapor bizim için önemli. En büyük beklentimiz yargı sürecinin hızlıca gündeme alınması ve devam etmesi.”

İsias Otel enkazında iki oğlu, Alp ve Doruk’u kaybeden Osman Akın:

Özellikle Twitter’da herkesten destek bekliyoruz”

“Çalışmalar sürüyor, beş tutuklu var. Adli tatil oldu, Savcılar değişiyor sanırım, süreci beklemedeyiz, çok yakın takipteyiz. Olayın gündemde kalması için de daha çok destek bekliyoruz. Özellikle Twitter’da herkesten destek bekliyoruz. Biz elimizden geldiğince bu konuyu gündemde tutuyoruz. Bu konu gündemnden düşmemeli. İllaki ceza alacaklar ama bu hakkaniyetli olmalı, peşini bırakamayacağız.”

Oğlu Mehmet Arif Altak’ı İsias enkazında kaybeden baba Mustafa Altak:

“Twitt sayısı düştü, yeniden yükseltmeliyiz, gündemde kalmalıyız”

“İki raporun çıkmasını bekliyoruz çünkü en büyük etken bu raporların olacağı ifade edildi. Tek temennimiz ilk olarak bu iki raporun çıkması. Biz her gün saat 19.00’da Twitter’da paylaşım yapıyoruz, buna destek olunmalı. Bu Twitt sayısı düştü, düşmemeli, yeniden bunları yükseltmeliyiz. Herkes destek vermeli.”

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya:

“Toplumsal dayanışmamız hız kesmeden artmalı, Kıbrıs’ın en büyük derneği olmalıyız”

“Biz davamızın sonuna kadar arkasındayız, adalet yerini bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar savaştayız. Tüm aileler kenetlendik, çocuklarımız bir ciayete kurban gitti, biz bu davaın sonucunu görene dek durmayacağız. Sosyal medyada adalet arayışımız devam ediyor. Doğru yazım ve doğru etiket olmalı. Biz aileler olarak her gece bu fotoğraf ve videoları paylaşmaya dayanıyorsak herkes buna dayanmalı ve bize güç vermeli. Dayanmalı, görmeli, güç vermeli, gündemden düşürmemeli. Bu toplumsal danayışma hız kesmeden artmalı. Kıbrıs’ın en büyük derneği olmalıyız, herkes derneğimize üye olsun. Eşi benzeri olamayan bir toplumsal dayanışma içindeyiz ve herkes buna destek olamalı.”

Bu haber toplam 3608 defa okunmuştur
Etiketler : ,