1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÜNDEM ‘YATIRIM BORÇLARI’
GÜNDEM ‘YATIRIM BORÇLARI’

GÜNDEM ‘YATIRIM BORÇLARI’

Saner, Belediyeler Birliği heyetini kabul etti…

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) heyetini kabul etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, 14-15 Temmuz tarihlerinde Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen çalıştaya dikkat çekerek, çalıştayda üretilen 10 maddelik kararlardan birinin de belediyelerin birikmiş Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarının hükümetle işbirliği içerisinde ödenmesi olduğunu kaydetti.
Benli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Sigorta gecikme zammı indiriminden belediyelerin faydalanabilmesi ve sorunların çözülmesi için Bakan Saner’den destek istedi.

Saner: Sosyal Sigortalar’da gecikme zammı indirimi var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Bakanlık tarafından Sosyal Sigortalar Yasası’nda 17 maddelik değişiklik yapıldığını, bu değişikliklerden birinin de birikmiş Sosyal Sigorta borçlarının ödenmesini düzenleyen Sosyal Sigortalar’da gecikme zammı indirimi olduğunu söyledi. 
Belediyelerin güncel borçlarının haricinde eskiye dönük borçlarının olduğunu ifade eden Saner, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne olan borcun yüzde 60’dan fazlasının belediyelerin geçmişe dönük borçlarından oluştuğunu belirtti. 
Göreve geldikleri günden itibaren belediyelere hiçbir baskıcı tutum izlemediklerini, ortak ve mantıklı bir çözüm bulmak için işbirliği içinde çalışma arzusu içinde olduklarını dile getiren Saner, yerel yönetimler olarak belediyelerin halkla doğrudan temas eden ve halka dokunan kurumlar olduğunu vurguladı. 
Saner, Sosyal Sigortalar kurumunun sürdürülebilir yapıda kalması kaydıyla belediyeler ile gecikmiş prim borçlarının ödenmesi konusunda ortak bir çözüm bulacaklarına inandığını söyleyerek, belediyelerin geçmişe dönük Sosyal Sigorta borçlarının ödenebilmesi için Bakanlık olarak olumlu katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. 
Saner, yeniden düzenlenen İnşaatlardaki İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü yürürlüğe girdikten sonra, Bakanlık olarak belediyeler ile yakın temas içinde çalışmak istediklerini de kaydetti.

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur