1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Gün gün “seri katil” gündemi
Gün gün “seri katil” gündemi

Gün gün “seri katil” gündemi

Kıbrıs, Subay Nikos Metaksas’ın işlediği ve 5’i kadın 2’si çocuk toplam 7 kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerle sarsıldı

A+A-

14 Nisan: Mitsero maden ocağında fotoğraf çeken iki yabancı tarafından çıplak bir kadın bedeni bulundu.

15 Nisan: Kanıtlar ölü kadının, 2018'de oda arkadaşı tarafından 5 yaşındaki kızıyla birlikte kayıp olduğu bildirilen 39 yaşındaki Mary Rose Tiburcio olduğunu gösterdi. Tiburcio’nun kızı Sierra aranmaya başlandı.

16 Nisan: Tiburcio'nun eski ortağı ve kızının babası, 33 yaşındaki Rumen vatandaşı tutuklandı, evinde kayıp kızın pasaportu bulundu.

17 Nisan: Şüpheli sekiz gün tutuklu kaldı.

18 Nisan: Yetkililer, Sierra’nın cesedini aramak için maden ocağını boşaltmayı istedi, ancak yapının çökmesi korkuları nedeniyle plan iptal edildi.
Polis, 30 ve 35 yaşlarında, Kıbrıs ordusuna mensup iki şüpheliyi tutukladı.

19 Nisan: Katil zanlısının 35 yaşındaki Kıbrıslı Rum subay olduğu belirlendi.

20 Nisan: Katil zanlısının kurbanları attığı söylediği maden ocağı ve göletlerde aramalar yoğunlaştırıldı.

21 Nisan: 35 yaşındaki Nicos Metaxas, cinayet suçlusu olarak teşhis edildi, Nicos’un iki çocuğunun ve eşinin kendisini önceden terk ettiği öğrenildi.

22 Nisan: Cesetlerin arama çalışmaları başladı, göletteki aramalarda su altı kameralar kullanıldı.
Kıbrıs'taki Filipinli toplumun bir temsilcisi, Aralık 2017'de kaybolan 30 yaşındaki Maricar Valdez Arquila'nın da mağdur olabileceğini iddia etti.

23 Nisan: İkinci cesedin Asyalı bir kadın olduğu belirlendi, ancak kimlik tespiti yapılamadı.

24 Nisan: Polis, şüphelinin telefon verilerini takiben üçüncü bir cinayet vakasını soruşturuyor.

25 Nisan: Polis üçüncü bir kurbana daha ulaştı. Polis kaynakları, mağdurların sayısının yediye kadar çıkabileceği öne sürdü. Şüpheli, 2018 yazında bir Hintli veya Nepalli kadını öldürdüğünü ve cesedini Orounta'ya bıraktığını belirtti. Ayrıca, bir Rumen kadını ve kızını öldürdüğünü de itiraf etti. Rumen kadın, 36 yaşındaki Livia Florentina Bunea, diğer kurban ise 30 Eylül 2016'da kaybolan 8 yaşındaki kızı Elena Natalia olarak açıklandı.

26 Nisan: Mitsero madenindeki kırmızı gölde mağdurlar için arama çabaları yeniden başladı. Uzman dalgıçlar görevlendirildi.

26 Nisan: Nikos Metaksas’ın 2018’de defalarca kuzeye geçtiği, ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ve henüz kimliği belirlenmeyen kadın cesedinin de katili olabileceği şüphesi tartışma yarattı. Henüz bu konu netleşmedi.

27 Nisan: Seri katil zanlısı Metaksas mahkemeye çıktı.
Metaksas’ın, Mary Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalliuc’u attığını söylediği Ksialiatu’daki Memi göletinin 100 metre derinliğinde dalgıçlar tarafından geniş çaplı araştırmaların yapıldı.
Nepal veya Hint asıllı olan bir kadın cesedinin bulunduğu Orunda atış alanında da geniş çaplı araştırmalar yapıldı.
Başkanlık Sarayı önünde toplanan kalabalık, kadınların ve çocukların kaybolmasına ilişkin şikayetler ve bunu takip eden cinayetlere ilişkin hükümetin icraatlarını protesto etti.

28 Nisan: Kıbrıs Cumhuriyeti polisi, 35 yaşındaki Nikos Metaksas’ın verdiği ifade doğrultusunda “Mitsero” madenindeki gölde yürüttüğü ve zanlının kurbanlarından bazılarının cesetlerinin bulunduğu valizleri çıkarma çalışmalarında ilk aşamayı tamamladı. Kıbrıs Cumhuriyeti radyosu, ilk valizin göle giren dalgıçlar tarafından çıkarıldığını ve içerisinde bir kadın cesedinin olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Söz konusu valiz ve bulunan kadın cesedi daha ileri tetkikler için morga kaldırılırken, gölde bulunduğu belirtilen ikinci valizi çıkarma çalışmalarının ise 29 Nisan'da yapılacağı açıklandı.

29 Nisan: Seri cinayet zanlısı Nicos Metaxas, polise verdiği ifadesinde, 2 kız çoğunu geride şahit bırakmamak için öldürdüğünü savundu.

29 Nisan:  İki gölün derinliklerini üç cesedi bulmak amaçlı dalgıçlar ve robot kamera ile taramaya başladı.
Aramalarda kullanılan robotik kamera aynı gölde ikinci bir valiz tespit etti. Dalgıçların ise valizi çıkarması bekleniyor. Öte yandan dalgıçlar, Xyliatou'da başka bir ceset için daha arama yapıyor.
Maden şaftında bulunan cesedin ise Filipinli Arian Palanas Lozano'ya ait olduğuna inanılıyor, ancak kesin tespit için DNA testlerinin sonuçları bekleniyor.

2 Mayıs: Kıbrıs Adalet Bakanı Ionas Nikolau, polisin kayıp şahıslarla ilgili soruşturmalarda yetersiz kalması eleştirilerinin ardından istifa etti.
Metseros gölünde bulunan ilk valiz içerisindeki cesedin Romen uyruklu Livia’ya ait olduğunu açıklandı. Konu ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı ancak güneyden yayın yapan Kathimerini, adli tıp uzmanlarının cesedin 36 yaşındaki Livia Florentina Bunea’ya ait olduğunu düşündüğü yazdı.

3 Mayıs: “Seri katil”in daha fazla kurbanı olacağını da değerlendiren polisin, Nikos Metaksas’ın konuştuğu yaklaşık 30 kadının sosyal medya profilini, bu hesapların aktif olup olmadıklarını tespit etmek için takip ettiği bildirildi.
Nikos Anastasiadis, Polis Genel Müdürü Zaharia Hrisostomu’yu görevden aldı.
Başsavcısı Kostas Kliridis cezai araştırma memurlarıyla bir araştırma başlatmasına yeşil ışık yaktı.

4 Mayıs: Bugünden itibaren, gerek Kırmızı Göl, gerek Ksiliato “Memi” göletindeki araştırmaların, Amerika’dan getirilen “Sonar” sisteminin kullanılmasıyla devam edecek.
Cinayet araştırmalarına katkıda bulunmak için adaya gelen Scotland Yard uzmanlarının, İngiltere’ye geri döneceklerini belirtildi.
Sonar sisteminin kullanılmasıyla  araştırmalara devam edildi. Kırmızı Göl’de 3 Mayıs'ta  yapılan araştırmalarda bir sonuca ulaşılamadı. Sonar cihazı Ksiliato’daki gölette denendi ve Kırmızı Göl’e götürüldü.
Mitsero maden ocağındaki gölette bulunan ikinci cesede de DNA metoduyla kimlik tespiti yapıldı. Cesedin 21 Temmuz 2018 tarihinden bu yana kayıp olan ve ismi kayıp kişiler listesinde bulunan Filipinli Ariane Palanas Lozano’ya ait olduğu teyit edildi.

 

Kimler öldürüldü?

- Marry Rose Tiburcio, 38, Filipin (DNA belirlendi)
- Sierra Graze Seucalliuc, 6, Filipin (Kayıp, öldüğü tahmin ediliyor)
- Αriane Palanas Lozano, 28, Filipin (DNA belirlendi)
- Maricar Valdez Arquiola, 30, Filipin (Öldüğü tahmin ediliyor)
- Livia Florentina Bunea, 36, Romen (kimlik belirlendi)
- Elena Natalia Bunea, 8, Romen (Öldüğü tahmin ediliyor)
- Asmita Khadka Bista, 30, Nepal (İlk DNA yapıldı. Kimlik tespiti var. İkinci DNA bekleniyor)

 

 

 

Bu haber toplam 3812 defa okunmuştur
İlgili Haberler