1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler Ankara ziyaretlerinde
Gözler Ankara ziyaretlerinde

Gözler Ankara ziyaretlerinde

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak bugün Ankara’ya gitti,

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak bugün Ankara’ya gitti, Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit da resmi temaslarda bulunmak üzere bu akşam Ankara’ya olacak.

Başbakanlık’tan açıklama yok

Başbakan Tufan Erhürman’ın da beklenen Ankara ziyaretinin netleştiği ve Çarşamba gerçekleşeceği basına yansımasına karşın, Başbakanlık Özel Kalem Müdür Mustafa Ergüven ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu bu haberi doğrulamadı, Başbakan’ın ziyaretine ilişkin bilgi vermedi.

Özersay gitti

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve beraberindeki heyet bugün 10.00 sıralarında adadan ayrıldı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay’a, Müsteşarı Güneş Onar ile Özel Kalem Müdürü Sonat Altuğ eşlik ediyor.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi, bölgedeki hareketlilik, enerji konusunda iki ülkenin işbirliği içerisinde atacakları adımlar, bölgesel güvenlik ve Kıbrıs sorununa ve Doğu Akdeniz Bölgesi’ne ilişkin son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Özyiğit bu akşam gidiyor…

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise, resmi temaslarda bulunmak üzere bu akşam Ankara’ya gidecek.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Özyiğit, 4 Eylül Salı günü mevkidaşları TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşecek.
Ercan Havaalanı’ndan Ankara’ya bu akşam 22.50’de hareket edecek Özyiğit, salı günü ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşecek. Özyiğit-Ersoy görüşmesi saat 10.30’da olacak.
Özyiğit aynı gün saat 12.00’de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşecek. Özyiğit, Selçuk’un onuruna vereceği öğle yemeğine de katılacak.
Bakan Özyiğit’in salı akşamı saat 19.45’te adaya dönmesi bekleniyor

 

Bu haber toplam 2730 defa okunmuştur