1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’ye dev proje
Girne’ye dev proje

Girne’ye dev proje

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın dün, yeni inşa edilecek Belediye Binası hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Tanju KONURALP
Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın dün, yeni inşa edilecek Belediye Binası hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, önümüzdeki hafta ihaleye çıkacak proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Aygın, Girne’nin çehresinin değişeceği ve Girnelilerin daha huzurlu bir ortamda yaşamasının sağlanacağı açıklamasında bulundu. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda proje hakkında genel bilgilendirmede bulunan Aygın’ın yanı sıra, teknik bilgileri ise Ali Yapıcıoğlu sundu.
 

Toplam 19,000 m2’lik Belediye Binası
Taban alanı 3,750 m2 olan projenin, açık otopark alanı ise 4,450 m2 olacak. 3,600 m2 meydan alanı ve 7,200 m2 rekreasyon alanı olmak üzere toplam 19,000 m2’den oluşacak olan proje, yeşil bina özelliği taşıyan ilk bina olma özelliğine de sahip olacak. Temiz enerji kaynaklarını kullanacak şekilde tasarlanan binada, Hizmet Binası bölümü ve tüm birimler tek çatı altında toplanacak. Ayrıca Kültür Merkezi dahilinde, yaklaşık dört yüz kişilik, çok amaçlı bir salon yer alacak. Kültürel aktivitelerin yer alacağı Fuaye alanlar ve ı çok amaçlı küçüklü büyüklü sergi alanların da yer alacağı binada; çalışanların ve ziyaretçilerin sosyalleşeceği açık alanlar da yer alacak.
 

Üç cadde birbirine bağlanacak
Projenin devam olan yeşil alan ise Bedreddin Demirel, Ecevit Caddesi ve İnönü Caddesini birbirine bağlayacak şekilde düzenleniyor. Bunun yanı sıra; yürüyüş yolları, parklar ve oturma grupları gibi alanların da yer alacağı Yeni Belediye Binası, Girne’nin sosyal, kültürel ve resmi ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip bir şekilde inşa edilecek.

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur
Etiketler :