1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne, Nazım Hikmet şiirleriyle daha güzel
Girne, Nazım Hikmet şiirleriyle daha güzel

Girne, Nazım Hikmet şiirleriyle daha güzel

Türkiye’nin uluslararası boyuttaki sanatçısı Fazıl Say tarafından büyük usta Nazım Hikmet’e adadığı ve 2001 yılında kendisi ile birlikte usta sanatçı Genco Erkal’ın da yer aldığı “Nazım” projesi, Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali kapsamında Girne'de sahnelendi

A+A-

Murat OBENLER

Türkiye’nin uluslararası boyuttaki sanatçısı Fazıl Say tarafından büyük usta Nazım Hikmet’e adadığı ve 2001 yılında kendisi ile birlikte usta sanatçı Genco Erkal’ın da yer aldığı “Nazım” projesi 21.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali kapsamında Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe sanat ve siyaset dünyası da yoğun ilgi gösterirken sanatseverler Amfi Tiyatro’yu tıka basa doldurdu. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde solo piyano eserlerinden oluşan seçkin bir repertuvar ile Fazıl Say'ın solo performansı yer alırken ikinci bölümde Say’ın piyanosu eşliğinde Türkiye’de Nazım Hikmet’i tiyatro sahnesine en çok taşıyan ve en başarılı şiir yorumcularının başında gelen usta tiyatrocu Genco Erkal’ın müthiş Nazım yorumları Girne Amfi Tiyatro’da yankılandı.
 

Say: “Umarım bir gün Nazım Oratoryosu’nu da Kıbrıs’ta sahneye koyarız”

Daha önce farklı projelerle Kıbrıs’ta sahne aldığını ve Kıbrıs seyircisi karşında çalmanın kendisi için büyük keyif olduğunu söyleyen Fazıl Say, “Nazım” ile ilk kez Kıbrıs’ta sahne almanın heyecanı içinde olduğunu kaydetti. Say: “Nazım Oratoryosu kapsamında usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal ile büyük usta Nazım Hikmet’in eserlerinden bir seçki ile Kıbrıs’ta olmaktan büyük keyif alıyorum. Türkiye’nin yetiştirdiği çok önemli yaşayan ustalardan Genco Erkal’a eşlik etmek benim için büyük bir onurdur. Umarım bir gün Nazım Oratoryosu’nu da Kıbrıs’ta sahneye koyarız.”
 

Fazıl, klasik, caz ve Anadolu’dan ozanlardan seçmeler sundu

Konserin ilk bölümünde Fazıl Say piyanosu ile 3 klasik eseri, 3 caz eseri ve 2 de Anadolu ozanlarından eser icra etti. Kumru ile programına başlayan Say, Mozart’ın Türk Marşı, Summertime, İnsan İnsan, Kara Toprak gibi sevilen eserleri art arda başarıyla icra etti.
 

Erkal’dan heyecan, coşku ve hüzün dolu sevda, mücadele ve yaşama dair Nazım şiirleri

İkinci bölümde ise usta yorumuyla Genco Erkal, Fazıl Say’ın piyanosu eşliğinde Nazım Hikmet’ın unutulmaz eserlerinden bir seçkiyi seslendirdi. Vasiyet, Ben İçeri Düştüğümden Beri, Yaşamaya Dair, Kız Çocuğu, Vatan Haini, Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz, Kerem Gibi ve Diz Boyu Karlı Bir Gece gibi eserleri kendine has yorumuyla seslendiren Erkal seyircilere heyecan, hüzün ve coşkuyu bir arada yaşattı. Nazım’ın sevgi, sevda, hasretlik, isyan, mücadele ile yaşama ve yaşamaya dair şiirleri Fazıl’ın piyanosu ve Genco Erkal’ın müthiş yorumuyla sahnelenirken sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadılar.

Konser bitiminde dakikalarca ayakta alkışlanan ikili iki kez selama gelerek Kıbrıs seyircisine olan sevgilerini de ortaya koydu.
Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği'nin organizasyonunda düzenlenen 21.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali kapsamında, 26 Eylül'de de Bellapais Manastırı'nda ünlü Polonyalı gitar virtüözü Krzystof Meisinger' in solist olarak yer alacağı ve yöneteceği KKTC CSO Konseri yer alacak.

foto-2-070.jpg

foto-3-062.jpgfoto-5-045.jpg

 

Bu haber toplam 2346 defa okunmuştur