1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Geçişlerin durdurulması için imza topladılar
Geçişlerin durdurulması için imza topladılar

Geçişlerin durdurulması için imza topladılar

“Ulusal Halk Cephesi” olarak bilinen aşırı sağ eğilimli ELAM partisi, geçiş noktalarının kapanması için topladığı ilk 10 bin imzayı dün Kıbrıs Başkanlığına teslim etti.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde, “Ulusal Halk Cephesi” olarak bilinen aşırı sağ eğilimli ELAM partisinin, geçiş noktalarının kapanması için topladığı ilk 10 bin imzayı dün Kıbrıs Başkanlığına teslim ettiği haber verildi.

İmzaları  Başkanlık Müsteşarı Vasilis Palmas’ın teslim aldığını yazan Fileleftheros gazetesi, haberinin devamında ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun açıklamalarına yer verdi.

Gazeteye göre ELAM’ın meclise girişinden bu yana,  Ulusal Konseyi’ne “ülkenin işgalini bizzat finanse etmeyi durdurmaları konusunda bir öneri sunduklarını” dile getiren Hristu, “geçiş noktalarıyla birlikte suçların arttığını, yasadışı rejimin de tanınmakta olduğunu” iddia etti.

Önümüzdeki günlerde Derinya kapısının açılmasının söz konusu olduğunu da dile getiren ELAM, kendileri için buranın Tasos İsaak ile Solomos Solomu’nun hayatlarını kaybettiği yer olduğunu ve burasının “işgal altındaki bölgelerdeki yasadışı rejimi desteklemek için yollar açmaları gereken değil, bu kahramanlar için heykeller dikmeleri gereken sembolik bir yer olduğunu” iddialarına ekledi.
 

Bu haber toplam 1688 defa okunmuştur
Etiketler : , ,