1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu projelerini basınla paylaştı
Fellahoğlu projelerini basınla paylaştı

Fellahoğlu projelerini basınla paylaştı

LTB Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Merit Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla bir yıllık icraatlarını ve yeni dönem projelerini basınla paylaştı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, 7 Nisan 2013’te gerçekleştirilen LTB ara seçimlerinde kaderine terk edilen Lefkoşa’nın geleceğini yeniden yazdıklarını söyledi. “O gün günlerden Lefkoşa’ydı” diyen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu dün Lefkoşa Merit Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla hem 14 aylık süre içerisindeki icraatlarını, hem de 29 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçireceği projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Merit Otel’de gerçekleştirilen sunuma CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, MYK üyeleri, Maliye Bakanı Zeren Mungan ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle katıldı. Saat 12.00’de başlayan basın toplantısında ilk sözü Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu aldı.

Yorgancıoğlu: “LTB’de artık kaos yok”
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde 1 yıl önce yaşanan kaos ortamının artık kaybolduğunu kaydetti. 7 Nisan 2013 tarihinde LTB’nin içine düşürüldüğü kötü durumdan dolayı ara seçim yaşandığını ifade eden Yorgancıoğlu, o dönem Kadri Fellahoğlu ve ekibiyle 3 aşamalı bir proje oluşturduklarını belirtti. Bu projenin LTB’yi yönetilebilir hale getirmek, mali durumunu disiplin altına almak ve Lefkoşa’nın kirli yapısını çok daha iyi konuma getirmek olduğunu belirten Yorgancıoğlu, 1 yıl içerisinde öngördükleri hedeflere ulaştıklarını vurguladı. Yeni dönemde ise Lefkoşa’yı yeniden projelendirmek ve halka çok daha kaliteli bir yaşam sunabilmek adına ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Yorgancıoğlu, Lefkoşa halkının hak ettiği hizmet anlayışından vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.


Fellahoğlu: “Mali yapı düzene girmeye başladı”
Projeler hakkındaki sunumundan önce konuşma gerçekleştiren LTB Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu misyonunu 3 cümle ile özetledi: “Bir daha asla!”, “Yeni bir maceraya hayır!”, “Lefkoşalı uygulanabilir projeler bekliyor”.
Mali yapının kendi dönemlerinde düzlüğe çıkmaya başladığına vurgu yapan Fellahoğlu, çalışanların maaşlarını alabildiği ve Lefkoşa halkına temel belediye hizmetlerinin sunulmaya başlandığı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Lefkoşa’ya bir yıl önce yaşanan kötü günleri yaşatmamaya kararlı olduklarını dile getiren Fellahoğlu, istikrarın önemine değindi. Yakalanan normalleşme sürecini riske sokmadan, uluslararası alanda tanınmış bir belediye olan LTB’yi 29 Haziran’dan sonra da yönetmeye talip olduklarını anlatan Fellahoğlu, 2006’da bir takım ucuz söylemlerle yola çıkanların, hoş sözlerle bezenmiş popülist uygulamaları sonucunda Lefkoşa Türk Belediyesi’ni batırdıklarını işaret etti.


“Maceraya ihtiyaç yok”
Lefkoşa halkının şu anda yeni bir maceraya ihtiyacı olmadığının altını çizen Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa halkının mevcut hizmetten çok daha fazlasını hak ettiğine dikkat çekti. Lefkoşa’ya ve Lefkoşa halkına daha fazla hizmet etmeyi istediklerini ve bunun için çalıştıklarını belirten Fellahoğlu, “İstikrar çok önemlidir. Siz işyerinizde ha bire müdür, ha bire muhabir değiştirirseniz o işyerinden verim alabilir misiniz? Projelerin, hedeflerin gerçekleşme zamanı vardır. Bu zamanın tanındığı CTP’li belediyelerin her biri bu gün bir yıldız olmuştur. Önümüzdeki dört yılda aynı disiplin ve kararlılıkla çok daha önemli işlere imza atacağımızı düşünüyoruz” dedi. Sözlerini tamamlayan Kadri Fellahoğlu ardından bir yılda yaptıkları icraatları ve 4 yıl içerisinde hayata geçirecekleri projeleri basınla paylaştı. 


Fellahoğlu’nun projeleri
Sunum gerçekleştiren LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, konuşmasının ardından 29 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçireceği projelerden bahsetti. LTB Bisiklet Master Planı oluşturduklarını ifade eden Fellahoğlu, Lefkoşa halkına bir bisiklet yolu kazandıracaklarını belirtti. Yeni dönemde LTB Tiyatro binasının tamamlanacağını anlatan Fellahoğlu, Lefkoşa’ya amfi tiyatro ve Müzik Eğitim Merkezi kazandıracaklarının altını çizdi. LTB’ye ait bir kütüphane oluşturulması yönünde bir çalışmaları olduğunu da kaydeden Fellahoğlu, Lefkoşa Şehir Müzesi’ni de oluşturacaklarını vurguladı. Dereboyu’ndan başlayıp Asmaaltı’na kadar gidecek bir tramvay projeleri bulunduğuna dikkat çeken Kadri Fellahoğlu, Dereboyu Yol Projesi’nin de bu tramvay projesine göre bir yenilik kazanacağını söyledi. Lefkoşa’da bir hayvan barınağının bulunmadığını dile getiren Fellahoğlu, bunun önemli bir eksik olduğunu ve seçimlerden sonra bir de hayvan barınağı yapılacağını kaydetti. LTB Gençlik Meclisi’ni oluşturarak Lefkoşa’da yaşayan gençleri belediyenin ilerleme sürecine dahil etmek istediklerine vurgu yapan Fellahoğlu, Engelsiz Lefkoşa projesiyle de engelli vatandaşlara yönelik hizmet verileceğinin altını çizdi. Fellahoğlu göreve geldiklerinde yaşlılara herhangi bir hizmet verilmediğini ve bu birimin kendi dönemlerinde aktifleştirildiğini belirterek Yaşlılara Avrupalı Hizmet ve Mutlu Yaşam Merkezi oluşturacaklarını müjdeledi.  YD

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
Etiketler : ,