1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: “Gün LTB'ye sahip çıkma günüdür!”
Fellahoğlu: “Gün LTBye sahip çıkma günüdür!”

Fellahoğlu: “Gün LTB'ye sahip çıkma günüdür!”

CTP-BG Lefkoşa Türk Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Belça'yı ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

A+A-


CTP-BG Lefkoşa Türk Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları LTB'nin de hissedar olduğu Belça'yı ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Ziyarette konuşan Belça Genel Müdürü Varol Öztuğ, LTB'nin son iki döneminde Kıbrıs değimi ile "Hükmi garaguşi kararlarla" yönetildiğini ifade ederek belediyenin geldiği durumun ortada olduğunu sözlerine ekledi. Böylesi bir durumda bulunan belediyeye başkanlık ve meclis üyeliği için aday olanları ikisi hariç kutlamak istediğine vurgu yapan Öztuğ, "Belediyeyi bu hale getirenleri kutlamak içimden gelmiyor" dedi.

ÖZTUĞ: TAPU ÖZELE DEVREDİLDİ!

Bu seçimin önemli değil çok önemli olduğuna dikkat çeken Öztuğ, Lefkoşalının bu seçimde ya Lefkoşa'nın bu yapısına çözüm üretecek birini seçeceğini ya da Lefkoşalıya hizmet veremeyecek olan birini seçeceklerini belirtti. Bu seçimin Lefkoşalılardan öte Belça çalışanları için de çok önemli olduğunu söyleyen Öztuğ, geçmiş dönemde bulundukları mekanın belediyeye ait olduğunu ve yasal olamayan bir karar ile Vadim LTD'ye yüzde 75 tapusunun devredildiğini ifade etti. Söz konusu şirketin adada yatırım yapmadığını sadece arazi spekülatörlüğü yaptığını savunan Öztuğ, söz konusu şirketin mahkemeye başvurarak Belça'nın çıkarılması için uğraş verdiğini sözlerine ekledi.


FELLAHOĞLU: UBP ve DP LEFKOŞA’YI BATIRDI

CTP-BG LTB Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu çok değerli Belça çalışanlarıyla bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlikte değerlendirme yapma fırsatı bulduğu için teşekkür etti. LTB'de UBP ve DP'nin siyasi anlayışı ile paralel bir yönetim anlayışının geliştiğine dikkat çeken Fellahoğlu, bu yönetim anlayışı ile 2006’dan beri LTB'yi yönetirken zarar vermedikleri kesim kalmadığını savundu.
Bu zihniyetin belediyeyi yönetirken Lefkoşalının belediye çalışanlarının yasal çıkarlarını düşünmediği gibi Belça çalışanlarının da çıkarlarını düşmediğini söyleyen Fellahoğlu, "Tamamen birilerinin çıkarlarını gözetilerek LTB son iki dönem yönetilmiştir ve sonunda inisiyatifi kaybederek belediye başkanı istifa etmek zorunda kalmıştır" dedi.

“DERHAL HALKTAN ÖZÜR DİLESİNLER”

Tüm yaşananlara rağmen iki partinin liderliği aday çıkararak ‘bu yarışta biz de varız’ diyebildiğini söyleyen Fellahoğlu, "Derhal halktan özür dilenmesi gerekiyor" dedi. LTB'nin dibe vurduğuna işaret eden Fellahoğlu, nasıl bir göreve talip oluklarının farkında olduklarını ve kendilerine bu konuda çok güvendiklerini ifade etti.
8 Nisan'da göreve geldiklerinde LTB'yi namuslu, özverili ve Lefkoşalının çıkarları doğrultusunda yöneteceklerini vurgulayan Fellahoğlu, 14 ayda belediyeyi en iyi noktaya değilse bile çok iyi bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

“HER KURUŞUN HESABI SORULACAK”

Her kuruşun hesabını soracaklarını ifade eden Fellahoğlu, belediyenin tek bir kuruşunun bile heba olmasına imkan vermeyeceğini, belediyenin ve halkın çıkarları doğrultusunda yönetim anlayışı sergileyerek bundan da asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.
UBP ve DP'nin seçilmesi halinde belediyede yine birilerinin çıkarlarının ön planda olan bir anlayışın hakim süreceğine işaret eden Fellahoğlu, "Bu arkadaşlar bağımsız aday değildirler, bağımsız hareket edemeyecekler çünkü parti liderlikleri bu işin içerisindedir. Gün LTB'ye sahip çıkma günüdür. Gün Lefkoşa Halkına çıkma günüdür. Gün LTB'yi bu duruma düşürenlerle bu durumdan çıkarmaya uğraşanların mücadele günüdür. Bu böyle bilinerek böyle bilinmelidir" dedi.

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur