1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Farklı bir kültür platformu, barışcıl bir diyalog
Farklı bir kültür platformu, barışcıl bir diyalog

Farklı bir kültür platformu, barışcıl bir diyalog

 TUFAD Agros’da “Dans birleştiriyor”etkinliğinde coşturdu

A+A-

Agros Sivil Toplum Kuruluşu olan  Agros Gençlik Merkezi, Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği TUFAD  ile " dans birleştiriyor ..." başlıklı iki toplumlu bir kültürel etkinlik düzenlendi. Etkinlik 19/11/2017  Pazar günü saat 11: 00'de Agros İlköğretim Okulu etkinlik salonunda gerçekleşti.                                           

Etkinlik günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardıdan başladı. Kültürümüzün birleştirici yönü ile farklı bir platform oluşturularak geleneksel danslarımız halkla buluşturuldu. Ayrıca Kıbrıs ve Kıbrıs Türk üniformaları da sunuldu. Etkinlik sırasında geleneksel danslar  Dance Group RNA, okul öğrencilerinin gösterileri izlendi.  Barış ve Dostluk için her yerde olan TUFAD, geleceğe dönük projeler yapmayı tasarladığı Leymosun’ lu dostlarıyla  Agros’da etkinlik yapma heycanını da herkesle paylaştı. Ayni zamanda bu oluşan örnekle, " dans birleştiriyor ..."  etkinliği hedefine ulaştı...

t1-008.jpg

Toplumun adada karşılıklı varoluşuna, kültürün birleşticiliğine ve  barış içerisinde birlikte yaşama vurgu yapılmış oldu.

t2-007.jpg

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum oyuncuların oluşturduğu platformda barışcıl bir diyalog ve samimi atmosferde geçen etkinlik adeta bir  barış zirvesi gibi gerçekleşti.   

 

 

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur
Etiketler : ,