1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Eylem devam ederse zarar göreceğiz”
“Eylem devam ederse zarar göreceğiz”

“Eylem devam ederse zarar göreceğiz”

Hayvan üreticilerinin haklarını aramak için başlattığı eylemden, Küçük Kaymaklı esnafı da nasibini aldı.

A+A-

Yolların kapatılması nedeniyle üç gün siftah yapamadığından yakınan esnaf, eylemin Pazartesi günü de devam etmesi halinde işlerinin daha da etkileneceğini dile getirdi

Didem MENTEŞ

Hayvan üreticilerinin haklarını aramak için başlattığı eylem dolayısıyla Küçük Kaymaklı esnafının işleri olumsuz etkilendi.

Araçlarla yolların kapatılması nedeniyle üç gün siftah yapamadığından yakınan esnaf, eylemin Pazartesi günü de devam etmesi halinde işlerinin daha da etkileneceğini dile getirdi.

Terminal bölgesinde üç gün boyunca müşterilerinin park edecek yer olmadığı için alışveriş yapamadığını söyleyen esnaf, hayvancıları sağduyuya çağırdı.

“Hayvancıların eylemlerini destekliyoruz ancak bizim haklarımız gasp ediliyor” diyen bölge esnafı, eylemin uzaması halinde zarara uğrayacaklarını ifade etti.

“Döviz krizi nedeniyle zaten zor günler yaşıyoruz” diyen esnaf bir an evvel orta yolun bulunmasını istedi.

Cumartesi sabahı biraz iş yaptığını söyleyen an esnaflar, önümüzdeki hafta eylemin sonlandırılmasını diledi.

Müjdat Ayhan: “Hayvancılar isteklerinde haklı, onlara destek veriyoruz ancak bizim de işlerimiz etkilendi. İşimiz % 50 düştü. Araçlar park edecek yer bulmadı. Onlar da % 100 haklı ama biz eylemin bitmesinden tarafız. Pazartesi bu eylem devam ederse işlerimiz aksayacak. Bir tarafta zaten kriz var etkilenmiş durumdayız. Eylem de tuz biber oldu. Ben zaten yüksek oranda kira veriyorum bir de eylemciler yolu kapatıp, işimiz düşünce etkilendik. Bugün yan tarafa çektiler diye müşterim geldi alışverişini yaptı ve gitti”

Aydın Türksever: “Hayvan üreticilerinin davasına hak veriyorum, yürekten destekliyorum. Ama sizi bu davanızda para kazanacak, arpa alacaksınız diye burada yüzlerce esnaf etkileniyor. Benim dükkanıma 2 gün müşteri girmedi, siftah yapmadım. Birkaç gün işlerimiz etkilendi ama bunları söylüyoruz diye hiçbir esnaf hedef tahtası olmasın. Haklarını arasınlar ama böyle hak aranmaz. Esnafın kapısının önü kapatmakla olmaz. 3 gün boyunca siftah yapmadan dükkan kapattım. Bugün yol açıldı sabahtan 2-3 kişi geldi. İki gün mü eksildi diyecekler. Ama bu memleket memur memleketiBu memlekette sadece hayvancılar mı sıkıntı da? Herkes elini taşın altına koyacak, hayvancıysan sen de koyacaksın biz de koyacağız.”

Nazlı Sevinç: “Hayvancıların eylemini sonuna kadar destekliyoruz, haklılar. Ancak biz de yolun kapanmasıyla maddi manevi etkilendik. Çünkü müşterilerin gelip durma, park etme imkanı olmadı. Zaten ekonomik kriz içerisindeyiz, esnaflar olarak zor durumdayız. Bu durum kısa sürede daha da çıkmaza götürdü. Devletin de elinden geleni yapmaya çalıştığını görüyoruz. İnşallah her iki tarafta ortak karar vererek, ülkemiz için hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyorum. Hayvancılar da haklı devlet de olmayan bir varlığı da ön plana sokamaz. Kısıtlamalar mantıklı yönde olması lazım”

Fevzi Sağıroğlu: “Cadde üzerindeki bütün esnaflar etkilendi. Tabi hayvancıları da kendi haklarını savunmak için mücadele ediyor. Hayvancı ama hem üretici hem de esnaflar. Onlar da bizim gibi zamlardan şikayetçi ve haklarını arıyorlar. Pazartesi günü eylem devam ederse etkileneceğiz. Özellikle haftanın ilk iş günü olduğu için bizim işlerimiz daha yoğundur. Eğer yollar yeniden kapanırsa tabi ki zarar göreceğiz”

 

yeniduzen-satin-aliniz-822.jpg

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur