1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ev arkadaşının parasını çaldı” iddiası!
“Ev arkadaşının parasını çaldı” iddiası!

“Ev arkadaşının parasını çaldı” iddiası!

Lefkoşa’da Surlariçi’nde birlikte kaldığı ev arkadaşının bavulunu ve cebindeki 1000 TL nakit parayı sirkat ettiği iddiasıyla, ismin baş harfleri M.D. olan şahıs tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Surlariçi’nde birlikte kaldığı ev arkadaşının bavulunu ve cebindeki 1000 TL nakit parayı sirkat ettiği iddiasıyla, ismin baş harfleri M.D. olan şahıs tutuklandı. Zanlı M.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından aleyhine 2 gün tutukluluk emri alındı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliğin’de görevli kadın polis memuru Cennet Okur’u mahkemeye tanık olarak dinletti. Okur, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

 

Polis: “1000 TL nakit para sirkat edildi”

Okur, zanlı M.D.’nin 13 Ekim tarihinde saat 17.00 raddelerinde Surlariçi’nde Avni Efendi Sokak üzerinde bulunan ikametgah içerisinde, aynı evde birlikte kaldığı Mehmet Yılmaz’a ait pantolonunun cebinde bulunan 1000 TL para ile bir adet bavulu sirkat ettiğini söyledi. Aynı günz anlı M.D.’nin tespit edilerek tutuklandığını, meseleyle ilgili gönüllü ifade verdiğini aktaran Okur, zanlının ifadesinin teyit ve tekzibin yapılması gerektiğini söyledi. Zanlının TC vatandaşı olduğunu belirten Okur, zanlının soruşturmaya etki etmemesi ve kaçma ihtimaline karşılık 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

 

2 gün tutukluluk

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlı M.D.’ye söz hakkı verdi. Zanlı M.D: “Yapmadığım bir suçun cezasını çekiyorum. Allah yardımcım olsun. Hırsız olan onlardır” dedi.

Yargıç Rauf Kürşad da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.D.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur
Etiketler : ,