1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Eşsiz bir hazine ” işitmek”…
Eşsiz bir hazine ” işitmek”…

Eşsiz bir hazine ” işitmek”…

“Belli periyotlarla işitme testleri yaptırmak çok önemli”

A+A-

Türkiye’nin yurtiçinde ve yurtdışındaki tek kurumsal işitme merkezi olan Siser İşitme Merkezleri bu yıl 21.yaşını kutluyor.

Yirmi yıldır işitme bilincini artırıcı sosyal faaliyetlerde bulunan firma, bu gün dokuz ülkede hizmet veriyor ve yüzbinlerce kişinin işitme sorunun çözümünde yardımcı olmanın haklı gururunu yaşıyor. On ülkedeki 70 şubede dönem dönem işitme ve çınlama testlerini ücretsiz yapıyor.

Kıbrıs’ta da iki şube bulunan firma zamanla şube sayısını artırmayı hedefliyor.

“30 yıl öncesine kadar, kaderdi…”

Siser İşitme cihazları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahfuz Ağaç 30 yıl öncesine kadar işitme kaybı yaşayan kişiler bunu kader olarak değerlendirip sessiz bir dünyayı kabullenebilirken daha sonra, Kısmi işitme ve işitme teknolojileri bilincinin oluşmasıyla işitme sorunu yaşayan kişilerin,  işitme cihazı kullanmaya başladıklarını aktardı.

Ağaç’ın ifadeleri şöyle:

“Ancak uzman eksikliğinden dolayı kullanıcılar bu cihazları verimli kullanamıyordu üstelik analog cihazlar beklentilere tam cevap veremiyordu. Estetik kaygısı olan kişiler, cihazların kaba görünümünden dolayı denemek dahi istemeyebiliyordu. Günümüzde işitme sorunu yaşayan kişiler geçmiş dönemdekilere göre oldukça şanslılar,  çünkü; Ülkemizin her köşesinde hastanelerde odyoloji klinikleri var, KBB hekimleri artık bu konuya oldukça duyarlılar, nitelikli işitme uzmanlarının sayısı  artıyor,  her ilimizde ve pek çok ilçede işitme merkezleri var, yüksek teknolojilerle donatılmış muhteşem işitme cihazları üretiliyor ve mühendislik harikası, estetik neredeyse kulakta  fark edilmeyecek boyutta geliştirilen işitme cihazları var”.

%16 yeterince duymuyor”

“Dünya nüfusu yaşlanıyor, Sanayinin gelişmesine paralel gürültü kirliliği artıyor, Sanal alemde kendini özgür hisseden gençler yüksek sesle müzik dinlemeyi tercih ediyor. Haliyle, her durumda aramızda dolaşan işitme sorunlu kişi sayısı artıyor. Dünya sağlık örgütü de zaten sürekli uyarılar yapıyor ve yeterince duymayanların oranının  %16 seviyelerinde olduğunu söylüyor. Bu rapora göre bir milyar’dan daha fazla kişinin ortak sorunu olduğunu söyleyebiliriz. İşitme cihazları ile ilgili önyargıların kırılmaya başladığını söyleyebiliriz. Sanat, siyaset, iş ve spor camiasından  işitme cihazı kullanan çok sayıda kişiyi artık görebiliyoruz. Bu kişiler estetik kaygı ve önyargılardan kurtuldukları için hayatlarına kaldıkları yerden mutlu şekilde devam edip başarılarına yeni halkalar ekleyebiliyorlar. Halk tarafından iyi tanınan ve sevilen bu kişilerin zaman zaman işitme bilincini artıracak demeçler vermelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum”.

 “Belli periyotlarla işitme testleri yaptırmak çok önemli”

“Belli periyotlarla işitme testleri yaptırmak çok önemlidir. Şüphe durumunda öncellikle KBB hekimine gidilmeli,  işitme kaybı varsa zaman kaybetmeden Sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış işitme cihazları satış ve uygulama merkezlerinden işitme cihazı alıp kullanmaya başlamalı. Tabi,  işitme cihazı almak yetmeyebilir alışma sürecinde işitme uzmanından mutlaka destek alınmalı ve alışmak için gayret gösterilmelidir. İnternet ve TV’ler işitme cihazı görünümde ses yükselticileri satılıyor, bu cihazların faydası değil zararı olur, tekrar söylüyorum işitme cihazı sadece işitme merkezlerinde satılıyor.

Siser işitme cihazları firması 10 ülkede 70 şube ile hizmet veriyor. Firmamızın uluslararasında bilinirliği iyi seviyededir. KKTC’de de her geçen gün Siser işitme merkezlerine ilgi artıyor ve işitme sorunu yaşayan Kıbrıslılar kurumsal bir firmadan hizmet almayı tercih ediyor. Firma olarak KKTC’de olmaktan çok mutluyuz, daha iyisini yapıp insanları mutlu etmeyi çok önemsediğimiz için sürekli eğitsel ve teknolojik yatırımlar yapıyoruz. İşitme sorunu yaşayan KKTC vatandaşının, en iyi işitme cihazı en uygun fiyatla kendi şehrinde temin edebilme şansı var”.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur