1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Eski 'ART' personelinin maaş ve özlük hakları mağduriyeti…
Eski 'ART' personelinin  maaş ve özlük hakları mağduriyeti…

Eski 'ART' personelinin maaş ve özlük hakları mağduriyeti…

2011 yılında maddi olanaksızlıklar nedeniyle önce Türksat’dan daha sonra da KKTC Yayın Yüksek Kurulu'ndan yayınları durdurulan ART’nin çalışanları ise aradan yıllar geçmesine rağmen hala maaş alacaklarını alamadı.

A+A-

Türkiye’de Ergenekon Davasında hüküm giyen ve daha sonra serbest bırakılan Mustafa Özbek’in , Türk-Metal Sendikası Başkanı olduğu 2003 yılında kurulan ve oğulları Ahmet Özbek, Alpaslan Özbek ve Haydar Özbek’in hissedar olarak kurduğu Avrasya Radyo Televizyon Kurumu'nun (ART) Lefkoşa , Küçük Kaymaklı’da bulunan binasına yurt inşaatına başlandığı iddia edildi.  2011 yılında maddi olanaksızlıklar nedeniyle önce Türksat’dan daha sonra da KKTC Yayın Yüksek Kurulu’ndan yayınları durdurulan ART’nin çalışanları ise aradan yıllar geçmesine rağmen hala maaş alacaklarını alamadı. Maaş alacaklarının yanı sıra personelin 2009-2011 yılları arasında sosyal sigorta ve sosyal sigortalara yatırılması gereken sosyal yatırımları da hala yatırılmış değil. Bu arada Mustafa Özbek’in kendi malı olan Küçük Kaymaklı Yusuf Kaptan Sokak’ta bulunan binada, Özbek’in oğulları Haydar Özbek ve Alpaslan Özbek’in gözetiminde yurt yapımı için düğmeye basıldığı iddia edildi.

Maaş alacaklarının yanı sıra personelin 2009-2011 yılları arasında sosyal sigorta ve sosyal sigortalara yatırılması gereken sosyal yatırımları da hala yatırılmış değil.

MÜLKER SATILDI ANCAK PARALAR ÖDENMEDİ

Ankara’da da televizyon binası ve stüdyosunun yanı sıra binası da olan ART’nin söz konusu binası ve radyosu satıldı. Aynı zamanda Lefkoşa Sanayi bölgesinde Mustafa Özbek adına kayıtlı olan ve televizyonun yeni binası olarak tasarlanan binası da aynı şekilde geçtiğimiz yıllarda yüksek rakamlarla satıldı. Ancak buna rağmen personelin maaş alacakları ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. ART’nin aynı durumda olan Ankara stüdyosunda çalışan tüm personeli ise tazminatlarını ve maaş alacaklarını geçmiş süreçte gerek mahkeme kararları gerek ise yöneticilerin ödeme yapması ile almış durumda.

TELEVİZYON’UN DEMİRBAŞLARI EL DEĞİŞTİRDİ

 ART Televizyonun çalışanlarının bir çok kez Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığına şikayet başvurusu ise dönemin bazı milletvekilleri ve Mustafa Özbek’in siyasetteki yakın dostlarının baskısı ile hasır altı edildi. Buna rağmen maaş alacakları için mahkemeye başvuran ve davayı kazanan bazı çalışanlar ise haklarını halen alamadı.

Çünkü, ART adına hiçbir malvarlığı görünmüyor. Kurumun kapanmasının hemen ardından Televizyon adına kayıtlı bütün demirbaşlar ise anında başka bir şirkete devredilerek personelin mahkeme kararı ile haciz ile satıştan gelir elde edilmesinin önüne geçildi. ART’nin personele toplamda yaklaşık olarak 150-200 Bin civarında borcu bulunuyor.

ÖZBEK, ZAMAN ZAMAN GELİYOR

 ART’nin onursal Başkanı olarak lanse edilen eski Ergenekon Davası tutuklusu Mustafa Özbek ise yurtdışı yasağının kalkmasının ardından zaman zaman KKTC’ye geliyor. Özbek’in Dipkarpaz ve Esentepe başta olmak üzere KKTC’de önemli değerde evi, arazisi bulunuyor

Bu haber toplam 3867 defa okunmuştur
Etiketler :