1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Eşitliğe Aç Sömürüye Tokuz”
“Eşitliğe Aç Sömürüye Tokuz”

“Eşitliğe Aç Sömürüye Tokuz”

8 Mart Organizasyon Komitesi ve sivil toplum örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meclisi önünde buluştu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürüdü.

A+A-

8 Mart Organizasyon Komitesi ve sivil toplum örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meclisi önünde buluştu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürüdü.

“Eşitliğe Aç Sömürüye Tokuz” sloganıyla eylem yapan Komite Çalışma Bakanlığı önünde açıklama da yaptı.

88261593_2669133649851058_509163571167363072_n.jpg

Kadın Eğitim Kolektifi (KEK), Baraka Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Örgütü'nden oluşan 8 Mart Organizasyon Komitesi polis eskortu eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş sırasında, “Kadın, emek, özgürlük”, “Kadınlar özgür olsa, dünya yerinden oynar”, “MOBESE değil, sığınma evi”, “Eşitliğe aç, Sömürüye tokuz!” gibi sloganlar attı.

Çözüm beklentilerini sundular…

Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapan 8 Mart Organizasyon Komitesi adına basın açıklaması yapan Emel Karagözlü, ülkede kadınların yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, çözüm beklentilerini sundu.

“Asgari ücret yerinde duruyor, sosyal yardım maaşı desen hiçbir ihtiyaca yetmiyor” diyen Karagözlü, asgari ücret yasasının yeniden düzenlenmesi, sosyal yardım maaşının da insani bir yaşamı olanaklı kılacak şekilde tespit edilmesi, başta kadınlar olmak üzere birçok kesim için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

“Devletin bir sığınma evi bile yok!”

Kamusal kreş ve etüt merkezlerinin açılması, ‘ebeveynlik izni’ düzenlemesi yapılmasını, kadınların hamile olduğu zaman işten çıkarılmasını önleyecek yasal iş güvencesinin sağlanması gerektiğine değinen Karagözlü, şiddet gören kadınların başvurabileceği devlet sığınma evi olmadığına vurgu yaptı.

“Sosyal Hizmetler Dairesi işleyişi güçlendirilmeli”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bazı işleyişlerinin güçlendirilmesi için daireye daha fazla bütçe ayrılması ve daha fazla personel istihdam edilmesi gerektiğini anlatan Karagözlü,  sağlık haklarında oluşturulan çeşitli gasplar olduğunu dile getirdi.

Yapılan basın açıklamasında ayrıca mevcut gece kulüplerinin kapatılması ve seks kölesi olarak çalıştırılan kadınların pasaportlarının geri verilerek özgürlüklerinin daha fazla ellerinden alınmaması gerekti de paylaşıldı.

 

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler