1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Eşini öldürmekle yargılanan Hüseyin Havalar beraat etti
Eşini öldürmekle yargılanan Hüseyin Havalar beraat etti

Eşini öldürmekle yargılanan Hüseyin Havalar beraat etti

Hacer Ulaş’ın 2019'da öldürülmesiyle ilgili tutuklanan eşi Hüseyin Havalar, bugün mahkeme kararıyla beraat etti.

A+A-

Hacer Ulaş’ın 2019'da Alayköy’deki evinde öldürülmesiyle ilgili tutuklanan eşi Hüseyin Havalar, bugün mahkeme kararıyla beraat etti.

Taammüden adam öldürme ve adam öldürme ile müebbet hapislik suçlarından beraat eden sanığın avukatı, YENİDÜZEN’e konuştu.

Sanığın iki yıl hapis yattıktan sonra sonuçlanan yargı sürecinin sonunda beraat kararı çıktığını açıklayan Avukat Muhabbet Mevsimler, mahkemenin tahkikatın çok eksik yapıldığı ve sadece bir kişinin üzerine yoğunlaştırdığı kararına vardığını kaydetti.

Mevsimler, “Tahkikat memurunun yaptığı tahkikatın tek bir kişi üzerine yürüttüler, çok eksik tahkikattı. Tahkikat fevkalade eksik yapıldığına karar verdi” dedi.

“Sanığın karısını tehdit ettiği ve maktulün diğer yaşantısını dikkate almayarak tek bir kişinin üzerine yürümesiyle suçsuz olan birinin 2 yıl hapis yatmasına sebep olundu.” diyen Avukat Mevsimler,  75 tanık dinlendiğini, mahkemeye 95 emare sunulduğunu ve buna rağmen yeterli kanıtlar öne sürülemediğini kaydetti. Mevsimler, 7 aylık bir duruşma neticesinde sanığın beraat ettiğini dile getirdi.

Savunma olarak ise başka suçluların da olabileceğini mahkemeye sunduklarını anlatan Mevsimler,  “Tüm tanıkları bertaraf ettik. Avukatlığın yanında dedektif gibi çalıştık. Bu karar üç yargıcın onayıyla verildi. Bu davaya inandık, çok araştırdık.” yorumunu yaptı.

“Tahkikatta ciddi eksiklikler vardı”

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesini oluşturan Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan’ın huzurunda kararı açıklanan davada kararı Başkan Nüvit Gazi açıkladı. Başkan Nüvit Gazi, sanık aleyhinde yürütülen tahkikatta ciddi eksiklikler olduğu evin kapısının kolları üzerinden parmak izi alınmadı, olay yerinde görülen kamyonetin sanığa ait olmadığını, ayrıca maktülenin ölü olarak üzerinde tespit edildiği koltuğunda emare olarak alınmamasının hata olduğuna bulgu yaptı. Başkan Nüvit Gazi, savcılığın, sunulan şahadet ve emareler ışığında davayı şüpheden ari ispat edemediğine karar verdiklerini açıkladı ve sanık Hüseyin Havalar’ın aleyhine getirilen tüm davalardan beraat ettiğini açıkladı.

Ölüm sebebi “ağız-burun kapama ve elle boğma” olarak tespit edilmişti

Hacer Ulaş, 31 Mart 2019 tarihinde, saat 13.20’de Alayköy’de kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, salondaki kanepe üzerinde ölü olarak bulunmuştu. Hacer Ulaş’ın, 1 Nisan 2019 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan otopsi sonucu ölüm sebebinin “ağız-burun kapama ve elle boğma” sonucu olduğu tespit edilmişti. Hüseyin Havalar, adam öldürme suçundan itham edilmiş ve suçlamaları kabul etmemişti.

Yargılandığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etti

Alayköy’de kalmakta olduğu ikametgahı içerisinde 47 yaşındaki Hacer Ulaş’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan eşi Hüseyin Havalar’la ilgili duruşma kararı açıklandı. Hüseyin Havalar, yargılandığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etti.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Alayköy’de 1 Nisan 2019 tarihinde, 47 yaşındaki Hacer Ulaş, kalmakta olduğu ikametgahı içerisindeki salonda 18 yaşındaki kızı tarafından ölü bulunmuştu.

Ulaş’ın öldürülmesiyle ilgili ise Ulaş’ın eşi 47 yaşındaki Hüseyin Havalar tutuklanmıştı. Havalar,  mahkemeye çıkarılarak, yargılanıncaya değin cezaevine gönderilmişti.

 

 

Bu haber toplam 5946 defa okunmuştur