1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Esentepe Belediyesi’nde ‘PERSONEL SANCISI’
Esentepe Belediyesi’nde  ‘PERSONEL SANCISI’

Esentepe Belediyesi’nde ‘PERSONEL SANCISI’

Yerel seçim sonrasındaki yeni süreç, ‘sancılı’ başladı. Mali sıkıntılarla boğuşan Esentepe Belediyesi’nde maaş alamadıkları gerekçesiyle işe gitmeyerek, farklı işte çalışan 7 personelin görevlerine son verilmesi gündeme geldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Yerel seçim sonrasındaki yeni süreç, ‘sancılı’ başladı.
Mali sıkıntılarla boğuşan Esentepe Belediyesi’nde maaş alamadıkları gerekçesiyle işe gitmeyerek, farklı işte çalışan 7 personelin görevlerine son verilmesi gündeme geldi.
YENİDÜZEN’e konuşan, işten durdurulacağı ifade edilen Hasan Yeğen ve Kibar Şengün isimli çalışanlar, aylardır maaş alamadıklarını, bu nedenle farklı işte çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti.
Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ise 7 personel ile ilgili son kararın sendika ile yapılacak görüşmeler sonrasında, yasa ve tüzükler çerçevesinde verileceğini söyledi.
Belediyede maaş geriliği yaşandığında 7 personelin ‘biz işi bırakıyoruz, gelmeyeceğiz’ diyerek işe gelmediğini savunan Erdoğan, “Biz kimsenin ekmek parasıyla oynamıyoruz. Ama izinsiz, özürsüz 70 gün işe gelmediler. Yapılanlar cezasız kalmayacak” dedi.
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya ise çalışanların görevine son verilmesinin ‘belediye başkanının iki dudağı arasında’ olmadığını söyledi, konunun bilgisinde olduğunu önümüzdeki hafta belediyeyi ziyaret ederek, hem personel hem de belediye başkanı ile görüşeceklerini kaydetti.

 

ÇALIŞANLAR: PARA KAZANMAMIZ GEREKİYORDU, MECBURDUK… YENİDÜZEN’e konuşan, işten durdurulacağı ifade edilen Hasan Yeğen ve Kibar Şengün isimli çalışanlar, aylardır maaş alamadıklarını, bu nedenle farklı işte çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

ÇALIŞANLAR NE DEDİ?

Hasan Yeğen: Her türlü yasal yola başvuracağım

İşten durdurulacağı ifade edilen Hasan Yeğen isimli belediye çalışanı, konuyla ilgili her türlü yasal yola başvuracağını kaydetti.
7 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle, 7 belediye personeli olarak, 2 aydır işe gitmediklerini söyleyen Yeğen, “Eşim çalışmıyor. 3 çocuğum, banka borcum var. Nasıl geçinecektim? Belediyeye gitmedim, para kazanmak için başka işte çalıştım” dedi.
Yeğen, yaşananları şöyle özetledi: “Pazartesi sabahı, tüm personel ile belediye başkanı bir araya geldi, toplantı yapıldı. Benimle birlikte 6 arkadaşım toplantıya çağrılmadık. Belediyede 9 yıldır çalışıyorum. 5 yıldır veznede çalıştım, 2016’dan beridir de usta olarak çalışıyorum. Parke, taş duvar yapıyoruz. Bazen de yolları süpürüyor, ot temizliyoruz. 7 aydır maaş alamıyoruz. Bu nedenle de benimle birlikte 7 belediye çalışanı, yaşananları protesto ettik, 2 ay işe gitmedik. Belediye başkanı işe gitmediğimiz 2 ay maaşımızı kesti. İçerde 5 aylık maaş alacağımız var. 3 çocuğum var, banka kredim var. Hem aileme bakmak hem de borcumu ödemek için işlemek zorundayım. Maaş almadan nasıl geçinecektim? Gerekeni yapacağım.”

Kibar Şengün: Bazı çalışanlara tanınan ayrıcalık, bize tanınmadı

Kibar Şengün ise 7-8 aydır maaş alamadıklarını, yaşananları protesto etmek için ilk etapta 15, sonrasında da 7 personelin 2 ay belediyeye işe gitmediğini ifade etti.
Maaş alamadıkları gerekçesiyle belediye başkanının bazı çalışanlara ‘ekstra iş’ yapmaları için izin verdiğini, bu olanağı kendilerine sağlamadığını savunan Şengün, şöyle konuştu: 7-8 aydır maaş almıyoruz. Eyleme 15 kişi başladık, sonra 7 kişi kaldık. İşe gitmedik. Kararlı olduk. Maaş ödemesi olmazsa, işe gitmeyeceğimizi söyledik. Sendika ile görüştük. Belediyede başkan, bazı çalışanlara ekstra iş yapması için izin veriyordu. Bize bu imkanı sağlamadı. Gerekçe olarak da siyasette ters düşmemizi gösterdi. Belediyede önceki gün personel ile toplantı vardı. Biz toplantıya çağrılmadık ama içimizden 3 kişi belediyeye gittik. Toplantıda belediye çalışanlarından biri, işe gitmeyen 7 çalışana ne olacağını sordu. Başkan da bizim hakkımızda yasal işlem başlatılacağını söyledi. İşten durdurulacağımızı söyledi. Benimle pazarlık yapmayın dedi. Sendika ne yaparsa onu yapacağını söyledi. 2 aylık maaşımızı da kesti. İçerdeki izinlerimizi de kullanmamıza izin vermedi, sıfıra düşürdü. 50 güne yakın iznim vardı.”

 

ERDOĞAN: YASA VE TÜZÜK ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDECEĞİZ… Öte yandan Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ise 7 personel ile ilgili son kararın sendika ile yapılacak görüşmeler sonrasında, yasa ve tüzükler çerçevesinde verileceğini söyledi. BES Başkanı Mustafa Yalınkaya da çalışanların görevine son verilmesinin ‘belediye başkanının iki dudağı arasında’ olmadığını belirterek, gerekli görüşmeyi yapacaklarını ifade etti

 

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan:
“Yapılanlar cezasız kalmayacak”

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ise 7 personel ile ilgili son kararın sendika ile yapılacak görüşmeler sonrasında, yasa ve tüzükler çerçevesinde verileceğini söyledi.
Belediyede maaş geriliği yaşandığında 7 personelin ‘biz işi bırakıyoruz, gelmeyeceğiz’ diyerek işe gelmediğini savunan Erdoğan, “Söz konusu personel 70 gün izinsiz, özürsüz işe gelmedi. Şu an işten durdurma yok, sendika ile konuyu takip edeceğiz. Ancak yaptıkları cezasız kalmayacak” dedi.
Erdoğan, belediyede şu anda ötelenmiş sıkıntılar yaşandığını, 51 personelin 6 maaş geriliğinin bulunduğunu ifade ederek, söz konusu ödeme için 1 milyon 200 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Erdoğan ayrıca, bu sürede maaş alamayan personelin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapıldığını da sözlerine ekledi.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya:
Göreve son verme, başkanın iki dudağı arasında değildir

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, çalışanların görevine son verilmesinin ‘belediye başkanının iki dudağı arasında’ olmadığını söyledi.
Yalınkaya, yasaya göre çalışanlarla ilgili önce disiplin soruşturması açılması gerektiğine, ardından da yapılacak inceleme sonrası bir karar üretilebileceğini belirtti.
Konuyla ilgili bilgisi olduğunu ifade eden Yalınkaya, önümüzdeki hafta belediyeyi ziyaret ederek, hem personel hem de belediye başkanı ile görüşeceklerini kaydetti.
Yalınkaya, şu anda personelin 8 maaş geriliği olduğunu, ödemelerin 2 ayda bir, ara ara yapıldığını dile getirdi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-579.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 4806 defa okunmuştur