1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ertuğruloğlu: Evet faşistim...
Ertuğruloğlu: Evet faşistim...

Ertuğruloğlu: Evet faşistim...

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu kendisine yapılan eleştirilere yanıt vererek, “Bizler gibi, Rum-Yunan ikilisinin faşizmine ve sizin gibi destekçilerine karşı direnen ve mücadele eden insanlara faşist değil, olsa olsa özgürlük savaşçıları denir” dedi.
Ertuğruloğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk’in açıklamalarına verdiği yazılı yanıtta, “Siyaset yaşamımı KKTC Meclisindeki yeminime bağlı kalarak sürdürüyorum. Sadece dün, bugün olduğu gibi değil nefes aldığım sürece de devletime, halkıma hizmet temelinde olduğuna inandığım siyasette hep inandığım doğruları savunmaya devam edeceğim. Hiç kimse, hele devletin önemli makamında görev üstlenmişse, bedelini çocuklarımızın ödeyeceği hatalar yapamaz, böyle bir hakka sahip olamaz” ifadelerini kullandı. “Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmak faşistlikse, evet faşistim” diyen Ertuğruloğlu, “Devletini inkar etmek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çözümün önünde tek engel olarak görmek ve bu uğurda siyaset yapmak acaba nedir?” şeklinde devam etti. “Sayın Bakan, ben çözüm istiyorum ama hemen şimdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çözümün önünde tek engel olarak görüyorum” dediği için on yıl kadar önce Erk’i Dışişleri Bakanı makam odasından kovduğunu ileri süren Ertuğruloğlu, şunları söyledi: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çözüm önünde tek engel görerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Yarım asırdır çözümün öncülüğünü yaptıklarını iddia ederken, Kutlay Bey, Kıbrıs Türkü’nün kendi devletine sahip olma hakkını yarım asırdır ortadan kaldırmaya çalıştıklarının itirafını yapmıştır. Milli kimliği oluşmamış, egemenlik iddiası olmayan, Türk kimliğine karşı ırkçılığa varacak kadar düşmanlık besleyen, başkalarının hegemonyasına boyun eğmeği çağdaşlık sayan bir zihniyetin sahiplerinin, Kıbrıs Türkünün yıllardır verdiği onurlu özgürlük, eşitlik ve varoluş mücadelesine faydası ya da katkısı asla olamaz. Olsa olsa, nitekim de öyle oluyor, sadece zarar üstüne zarar verir.”

“Bizim gibilere olsa olsa özgürlük savaşçısı denir”
“Faşist” suçlamalarına da yanıt veren Ertuğruloğlu, faşist tanımlamasının kendi ırkını diğer ırklardan daha üstün gören veya tek üstün ırk olarak kabul edenler için kullanıldığını belirterek, “Bizler gibi, Rum-Yunan ikilisinin faşizmine ve sizin gibi destekçilerine karşı direnen ve mücadele eden insanlara faşist değil, olsa olsa özgürlük savaşçıları denir. Sosyalist geçinen ve gerçek sosyalistlere de büyük haksızlık eden sizlere de olsa olsa kırmızıdan dönen yeşil faşistler denir” dedi. TAK

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur