1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: Kitap tasarrufu suç kabul edilemez
Erhürman: Kitap tasarrufu suç kabul edilemez

Erhürman: Kitap tasarrufu suç kabul edilemez

Başbakan Tufan Erhürman’dan açıklama geldi: ‪“Kitap tasarrufunun kendi başına bir suç olarak değerlendirilmesi kabul edilemez”‬

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, “yasa dışı cemiyete ait kitap” ve “yasa dışı cemiyete üyelik” iddiasıyla yapılan tutuklamaya yönelik sesizliğini bozdu.

Erhürman, “Kitap tasarrufunun kendi başına bir suç olarak değerlendirilmesi kabul edilemez” dedi.

“Polisin sürdürdüğü soruşturmanın gizliliği esastır” diyen Erhürman, yürütmenin soruşturmaya müdahalesinin söz konusu olmayacağını özellikle vurguladı.

Erhürman, yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki gün tutukluluk kararı bir mahkeme kararıdır. Yürütmenin yargıya müdahalesi de söz konusu olamaz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi iç hukukumuzun bir parçasıdır ve mahkemelerimizin pek çok kararında bunun altı çizilmiştir. Sözleşme ve çağdaş insan hakları normları çerçevesinde kitap tasarrufunun kendi başına bir suç olarak değerlendirilmesi kabul edilemez. 

Soruşturma sırasında başka iddialar da ortaya konuluyorsa bunların da değerlendirilmesi gerekecektir. 

Üstlendiğimiz sorumluluk, masumiyet karinesine, hukukun üstünlüğüne ve cezai soruşturmalara ve yargıya siyasetin müdahale etmemesi ilkesine uymayı gerektirir.”

SORUMLULUK BİLİNCİ

Başbakan Erhürman, “süreci sorumluluk bilinciyle ve ülkemizde demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri koruma iradesiyle takip edip değerlendirdiğimizden kimse kuşku duymamalıdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bu haber toplam 3500 defa okunmuştur
İlgili Haberler