1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: “Bu bir ‘yönetememe’ sıkıntısı”
Erhürman: “Bu bir ‘yönetememe’ sıkıntısı”

Erhürman: “Bu bir ‘yönetememe’ sıkıntısı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkede yaşanan akaryakıt kriziyle ilgili tespitlerde bulundu, "bu bir yönetememe sıkıntısı" dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkede yaşanan akaryakıt kriziyle ilgili madde madde tespitlerde bulundu. Memleketin günlerce yakıtsız bırakıldığına dikkat çeken Erhürman, bunu bir ‘yönetememe sıkıntısı’ olarak nitelendirdi. Başbakan Sucuoğlu’nun Kıbrıslı Rumlara akaryakıt satılmamasına yönelik yaptığı açıklamayı da değerlendiren Erhürman, “memlekete, halka, işletmelere yaşatılanlar inanılır gibi değil… Bu yönetememe halinin son çırpınışları” ifadelerini kullandı.

 

Erhürman’ın sosyal medya açıklaması şöyle:

“Bir tuhaf yönetmeme, yönetememe, neye yetkisi olup neye olmadığını bilmeme hali!!

1. Memleket günlerce akaryakıtsız bırakıldı.

2. Başbakan Sn. Sucuoğlu akaryakıt istasyonlarına Kıbrıslı Rumlara akaryakıt vermeme "çağrısı"nda bulundu.

3. Başbakan Yardımcısı Sn. Ataoğlu "yasaklayıcı uygulamayı" kabul etmesinin mümkün olmadığını ama Başbakan ve Ekonomi Bakanına ulaşamadığını söyledi.

4. Başbakan Sucuoğlu devam etti ve "kuzeye yakıt deposu boş geçip, dolu dönenlere ceza verilmesi için talimat verdim" dedi. Hangi yasal yetkiyi kullandı? Hangi yasaya aykırılıktan, hangi cezanın kesilmesini istedi?

5. Geçişlerdeki görevlilerden beklentisi, Rum plakalı araçları kuzeye geçerken kapıda durdurmaları, depolarının doluluğunu not etmeleri ve sonra aynı araçlar güneye geçerken yine durdurup farkı hesaplamaları mıydı? Bunun gerçekten mümkün olduğunu düşündü mü?

Memlekete, halka, işletmelere yaşatılanlar inanılır gibi değil! Kişilerin değişmesiyle değişmesi mümkün olmayan bir zihniyetin, bir tarzın bir yönetememe halinin son çırpınışları! Kıbrıs Türk halkı böyle "yönetilmeyi" hak etmediğini biliyor. Merak etmeyin!!!”

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur