1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ergüçlü’ye son veda…
Ergüçlü’ye son veda…

Ergüçlü’ye son veda…

Duayen Gazeteci Süleyman Ergüçlü bugün son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Duayen Gazeteci Süleyman Ergüçlü bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ergüçlü için uzun yıllar görev yaptığı BRTK'da, bir dönem Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Kıbrıs Gazetesi'nde ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde anma töreni düzenlendi.

Ergüçlü, düzenlenen törenlerin sonrasında bugün öğle saatlerinde İsmail Safa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla birlikte toprağa verildi.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Muhalefet CTP Başkanı Tufan Erhüman, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri, iş insanları, basın camiası, Ergüçlü ailesinin akrabaları, Kıbrıs’ın her iki tarafından ve yurt dışından dostları katıldı.

Ergüçlü, dün sabah saatlerinde yaşama veda etmişti.

 

Akkor: “Onu şimdiden özlemeye başladık”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde düzenlenen törende ise KTGB Başkanı Emin Akkor kısa bir konuşma yaptı.

Ergüçlü’nün Kıbrıs Türk toplumunun en çalkantılı döneminde Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği başkanlığı yaptığını kaydeden Akkor, “Bizi o zor süreçten dimdik ayakta çıkarmayı başarmış bir gazetecidir” dedi.

Ergüçlü’nün hem iyi hem kötü günde, her zaman hep Gazeteciler Birliği’nin yanında olduğunu, çalışmalarına destek verdiğini kaydeden Akkor, KTGB’nin her etkinliğinde yer aldığını, yardım çağrılarına cevap verdiğini, destek ve abiliğini gösterdiğini de vurguladı.

Ergüçlü’yü şimdiden özlemeye başladıklarını dile getiren Akkor, “Sevgi ve saygıyla uğurluyoruz” dedi.

Ergüçlü, dün sabah saatlerinde yaşama veda etmişti.

1-395.jpg

2-353.jpg

3-264.jpg

4-201.jpg

5-131.jpg

Fotoğraflar: Serap Şahin

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur