1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’dan İstanbul’a giden Barbaros Şansal gözaltına alındı
Ercan’dan İstanbul’a giden Barbaros Şansal gözaltına alındı

Ercan’dan İstanbul’a giden Barbaros Şansal gözaltına alındı

Ercan’dan İstanbul Havalimanı’na giden modacı Barbaros Şansal, “hakkında arama kararı” olduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. Açıklama yapan Şansal, "Vatanım Kıbrıs'a dönüyorum" dedi.

A+A-

Yaşamını bir süredir Kıbrıs’ın kuzeyinde sürdüren modacı Barbaros Şansal, Ercan’dan İstanbul Havalimanı’na gitmesi sonrası, “hakkında arama kararı” olduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı.

DHA’nın aktardığı habere göre Şansal, öğle saatlerinde  Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Ercan'dan İstanbul Havalimanı'na gitti.

Türkiye'ye giriş yapmak için pasaport kontrol noktasına gelen Şansal hakkında arama kararı olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Şansal, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA’nın haberinde, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni, Devletin Yargı Organlarını, Askerî veya Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılamak” suçlamasıyla hakkında arama kararı bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Şansal, gözaltına alınıp ifade vermesinin ardıdnan serbst bırakıldı. 

Serbest bırakılmasının ardından bir video yayınlayan Şansal, "Vatanım Kuzey Kıbrıs'a dönüyorum" dedi.

Şansal, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: 

"Gördüğünüz gibi bir ihbar üzerinden, saçma sapan bir dava yüzünden gözaltına alındım,  ifade verdim ve serbestim. Aynı saatlerde Metin Uca gibi isimler de gözaltına alındı ve serbest kaldı. Birazdan da vatanım Kuzey Kıbrıs’a uçuyorum."

 

Bu haber toplam 3543 defa okunmuştur
Etiketler :