1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan'da BOMBA PANİĞİ
Ercanda BOMBA PANİĞİ

Ercan'da BOMBA PANİĞİ

Adana- Ercan seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçakta bomba paniği yaşandı. 181 yolcusuyla Ercan’a inen yolcu uçağı ihbar nedeniyle didik didik arandı, yolcular saatlerce bekledi.

A+A-

Ayşe GÜLER
Ercan Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde bomba paniği yaşandı.
Adana’dan Ercan’a gelmek üzere 181 yolcusuyla saat 19:45’de havalanan  "pgt 239 sefer sayılı" Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağına, uçuş sırasında bomba ihbarı yapıldı.
Ercan Havaalanı’na saat 21:00 sıralarında inen uçak, ihbar nedeniyle pistin sonuna çekildi.
Uçak, bomba imha ekipleri tarafından saatlerce didik didik arandı.
YENİDÜZEN’e konuşan yolcular yaşananlara isyan etti.
Gerekli açıklamaların kendilerine yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, “Bomba ihbarı yapılan uçakta saatlerce bekledik” diyerek, tepki gösterdi.


Yolcular saatlerce otobüslerde bekledi
Ekiplerin uçağı araması saatlerce sürdü. Arama esnasında yolcuların çıkışlarına izin verilmedi. Yolcular önce piste gelen otobüslerde bekledi, Narkotik köpekleri hem yolcuları hem de otobüsleri aradı.


Ercan uçuşa kapatıldı
İhbar nedeniyle Ercan Havalimanı, uçuşlara kapatıldı. İstanbul’dan Ercan’a gelen uçaklar Adana Havalimanı’na yönlendirildi. Havalanması gereken bir uçağın seferi de ertelendi.

İhbar asılsız çıktı
Yapılan bomba ihbarının, gece yarısına doğru asılsız olduğu tespit edildi. Uçaktaki arama tamamlandı; uçakta patlayıcı maddeye rastlanmadı.
Aramaların ardından Ercan Havaalanı’nda durum normale döndü.


Ambulanslar olay yerine geldi
Olayın duyulmasının ardından ambulans ekipleri de olay yerine geldi. Ambulanslar olası bir duruma karşı bekletildi. Uçakta olan yolcuların yakınları ise Ercan Havalimanı’na akın etti. Yakınlarından haber alabilmek için uzun süre uğraşan vatandaşlar, yaşananlara isyan etti. Vatandaşlar, panik içinde ailelerinden gelecek iyi bir haberi bekledi.

Bavulları arandı
Aramaların tamamlanmasının ardından yolcular otobüslere bindirilerek, uçağın olduğu yerden havalimanın içerisine getirildi.
İşlemlerini yaptıran yolcuların üzeri ve bavulları burada da didik didik arandı.
Narkotik köpekleri, gümrük içerisinde deyim yerindeyse kuş uçurtmadı.

Bu haber toplam 2981 defa okunmuştur
Etiketler :