1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Emojiler -2-
Emojiler -2-

Emojiler -2-

Japonya’dan dünyamıza yayılan emojilerde karşımıza çıkan kültürel farklardan kaynaklı anlamlara alışmamız zor görünüyor.

A+A-

Cenk Paşa

Emojiler Japonya’da yaratılıp tüm dünyaya yayıldı. Japonya’dan dünyamıza yayılan emojilerde karşımıza çıkan kültürel farklardan kaynaklı anlamlara alışmamız zor görünüyor. Her gün defalarca kullanıyoruz ve anlamından kesin eminiz diyoruz, ama farklı anlamlar da taşıyor olabilirler. İşte 15 tane (7’si geçen hafta yayınlanmıştı) bizim bildiğimiz farklar ile yaratıcıların düşündüğü anlamlar arasındaki farklara bakalım.

8. Bildiğimiz anlam: Dolunay

resim8.jpg
Gerçek anlam: Yeni Ay.

9. Bildiğimiz anlam: Şaşırmak

resim9.jpg

Gerçek anlamı: Sessizlik çağrısı. “Şşş” diyen hemşire gibi düşünün. Sadece burada el yok.

10. Bildiğimiz anlam: Balık Restoranı

resim10.png

Gerçek anlamı: Japonya’daki ulusal çocuk bayramının işareti

11. Bildiğimiz anlam: Kimlik /giriş kartı

resim11.png

Gerçek anlamı: Kitap ayracı. Yaratıcılar bunu yaparken ne düşündü bilemiyoruz ama kendileri bunun kitap ayracı olduğunu söylüyor.

12. Bildiğimiz anlam: Ölü

resim12.png

Gerçek anlam: Şaşırmak. Öyle şaşırıyorsunuz ki, bayılacak gibi oluyorsunuz; bunu ima ediyor.

13. Bildiğimiz anlam: Ateş yakmak yasak

resim13.png

Gerçek anlamı: Yaka kartı. Japonya’da anaokulları gezi yaptıklarında, lale şeklinde yaka kartı yaparak çocukların yakasına takılıyor. Daha sonra bu kartların üzerine çocukların isimleri yazılıyor ki, çocuklar kaybolmasın.

14. Bildiğimiz anlam: Sıcak içecek

resim14.png

Gerçek anlamı: Kaplıca. Japonya’da her köşede bir kaplıca bulmak mümkün. Bu sebeple, bunun emojisini de yapmak istemişler.

15. Bildiğimiz anlam: Basketbol topu

resim15.png

Normal konuşmalarda bu emojinin anlamı, gerçekten de basketbol topu; ancak bu emojiyi Facebook Messenger’dan mobil olarak yollarsanız durum değişiyor. Karşınızdakine bu ikonu yolladığınızda, sürpriz bir oyun açılıyor ve konuşma, daha eğlenceli hale gelebiliyor.

 


ust-foto-1.jpg

Çin'de akıllı telefonlarına banka hesabının entegre edilmesi sayesinde karekod sistemi otobüslerde akbil olacak. Çin'in doğusundaki Cıciang eyaletinin Hangcou kentinde akıllı telefonları cüzdana dönüştüren mobil ödeme sistemi yaklaşık 5 bin otobüste uygulanacak.

Sistem haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak ve yolcular "Alipay" üzerinden akıllı telefonlarıyla seyahat ücretlerini ödeyebilecek.


ust-foto-2.jpg

Dubai'de görev yapacak ilk robot polis emniyet yetkilileri tarafından kamuoyuna tanıtıldı.

Robot polisler, kentteki alışveriş merkezlerini ve turistik ziyaret yerlerini denetleyecek. Ayrıca insanlar robota suç ihbarında bulunabilecek, ceza ödeyebilecek ve göğsündeki dokunmatik ekran üzerinden bilgi alabilecek.


ust-foto-3.jpg

Instagram'a hashtag hikayeleri ve yer hikayeleri ekleniyor. 'Hashtag hikayeler' özelliği sayesinde ilginizi çeken hashtag'leri barındıran hikayeleri aratabilecek ve ilgi alanlarınıza yönelik hikayelere göz atabileceksiniz. Location Stories adını taşıyan "Yer hikayeleri" seçeneğiyle de çeşitli mekanlarla ilgili aramalar yapılabilecek.

Bu haber toplam 2374 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 317 Sayısı

Adres Kıbrıs 317 Sayısı