1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. EMEK EVİ
EMEK EVİ

EMEK EVİ

Birçok dostumu bir arada gördüm. Yemek yiyorlardı. Sohbet ve lezzet bir arada. Kısa sohbetler yaptık. Uzun zamandır görmediğim dostlarımla görüşme şansını yakaladım.

A+A-

Zekai Altan

Yiyecek içecek sektörü çok çeşitlidir. Farklı mekanlardan oluşmaktadır. Büfeler, snack barlar, bistrolar, barlar, deniz ürünleri mekanları, et ve tavuk mönüsü sunan mekanlar... Bir de hızlı yani fast-food olarak bilinen hamburger mekanları vardır. Tüm bu mekanlar farklı damak tatları yanında farklı yaş gruplarına da hizmet ediyorlar. Ha unutmayalım bir de supermarket mekanları vardır. Böyle supermarketlerin bir kenarında ya kendi yönetimlerinde ya da kiralama yöntemi ile işletilen küçük mekanlar vardır. Bunlara ilave olarak slow-food olarak yorumlanabilecek ve yerel mutfakları sunan mekanlar vardır. Bunlar özel sektör mekanları olmakla beraber bir de kurum mekanları olarak hizmet veriyorlar. Bu tür mekanların sunduğu mönüler yerel, yani yöresel mutfak. Bu tür mekanlar hem hijyenik hem de ucuz oluyor. Bunlardan biri de EMEK EVİ.

KIBRIS MUTFAĞI EV YEMEKLERİ MEKANI

Emek Evi hizmete gireli yaklaşık dokuz ay. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’na ait. Sosyal Sigortalara giden yol üzerinde. Bina yeniden restore edildi ve binaya ilaveler yapılarak büyütüldü. Alt katı da çok geniş bir mekan olarak düzenlendi. Ana yola karşı cam kapı ve pencereler yapılarak çok şık oldu. Tabii bu tür mekanların amacı üyelerine ve halka ucuz, kaliteli mönüler sunmak. Ve daha da önemlisi bireylere iş olanağı yanında istihdamlar yaratmak. Emek Evi de işte böyle bir misyona katkı koydu. Dostum kardeşim tiyatro sanatçısı Ertaç Hazer birlikte kısa bir öğlen yemeği için beni Emek Evi’ne davet etti. Birlikte gittik.

MEKAN

İlk girişte ferah bir ortama girdik. Yeni bir bina ve oldukça geniş. Kapının hemen girişinde sol tarafta açık büfe kuruldu. Hijyenik kaplarda servis edilen Kıbrıs mutfağı yemekleri. Salon hemen hemen dolu. Birçok dostumu bir arada gördüm.  Yemek yiyorlardı. Sohbet ve lezzet bir arada. Kısa sohbetler yaptık. Uzun zamandır görmediğim dostlarımla görüşme şansını yakaladım. Ve bizimle ilginenen bir bayan. Özlem hanım. İşletmeci. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme mezunu. Çok hoşuma gitti. Bir sendika misyonunu böyle sürdürür. Olması gereken bu. İşte sana bir üniversite mezununa istihdam. Bu yalnızca istihdam değil, aynı zamanda geleceğe dönük gelişime açık bir adımın atılmasına katkı sağlamaktır. Özlem de işini çok severek yapıyor. İçten. Bunu farketmek çok kolay. Bir işletmede ilk imaj çok önemlidir. Herşey ilk imaj ile başlar. Ve Özlem işte bana bu ilk imajı çok olumlu verdi.  İşini bilinçli yapıyor ve hedefleri vardır.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü açık büfe. Günlük hazırlanıyor. Paslanmaz çelik kaplarda servis edilen günün yemekleri ise; bulgur pilavı, nohut, yumurtalı badadez, magarına ve içerisinde doğranmış tavuk, salata ve meyve olarak da karpuz. Çok sade ve Kıbrıs mutfağı tüten bir büfe. Self servis. Yemeğinizi tabaklarda siz alırsınız ve tepsinizle masanıza götürürsünüz. İçeceğinizi de sipariş verirsiniz. Ben nohut, bulgur pilavı ve salatayı seçtim. Ertaç da magarına ve salata. Yemekler Kıbrıs tadını taşıyor. Lezzetli ve günlük. Bu mekanda bulabileceğiniz bunlardır. Emek Evi adı da yakıştı. Emekci bir sendikanın iyi bir hizmeti. Amme Memurları Sendikasına da bu yakışır. Hem bir üniversiteliye istihdam hem de ucuz ve kaliteli Kıbrıs mutfağı mönülerinin sunulmasına olanak sağlamak.    

Bu haber toplam 5098 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 330 Sayısı

Adres Kıbrıs 330 Sayısı