1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Elektrik fiyatları 2024’te fahiş bir şekilde artacak”
“Elektrik fiyatları 2024’te fahiş bir şekilde artacak”

“Elektrik fiyatları 2024’te fahiş bir şekilde artacak”

Şahiner, “Bilinçli olarak AKSA’ya mahkum ediliyoruz. 2024 yılı içerisinde fahiş olarak artacak elektrik fiyatlarıyla karşı karşıya kalacağız. Elektrikteki fiyat yükselişi, her sektöre de fazlasıyla yansıyacak” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, Kıbrıs Postası Web TV’de Gökhan Altıner’in konuğu oldu ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Salahi Şahiner, “Sektörlerin, halkın fakir, devletin kasasının dolu olduğu bir bütçe bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“Elektrik fiyatları 2024’te fahiş bir şekilde artacak”

Maliye Bakanı’nın hayat pahalılığı açıklamalarıyla ilgili konuşan Şahiner, “Yüzde 48,5 hayat pahalılığı verilir mi verilemez mi? Yüzde 48,5’in çok çok üstünde verilebilir” diye konuştu. Bu yılki bütçeyle ilgili de konuşan Salahi Şahiner, “Sektörlerin, halkın fakir, devletin kasasının dolu olduğu bir bütçe bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. Şahiner, yerel ve mahalli gelirlerin bütçede çok düşük gösterilmesini eleştirdi. “Hayat pahalılığı yüzde 68 de çıksa, bunu rahat rahat ödeyebilirsiniz” diye konuşan Şahiner, devletin kasasının dolu olduğunu vurguladı. Enerji konularıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Bilinçli olarak AKSA’ya mahkum ediliyoruz. 2024 yılı içerisinde fahiş olarak artacak elektrik fiyatlarıyla karşı karşıya kalacağız. Elektrikteki fiyat yükselişi, her sektöre de fazlasıyla yansıyacak” diye konuştu.

“Niyeti kötü olan bir siyasi yapıyla karşı karşıyayız”

Kıbrıs Türk halkının içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz hakkında yorum yapan Şahiner, “Kıbrıs Türk halkı, bu ülkede tutunabilmek için mallarını mecburen yabancı sermayeye satıyor. Coğrafyamızda nelerin olduğunu görüyoruz. Yabancı sermayeye satışın bir yerde sınırlandırılması gerekiyor. Kıbrıs Türk halkı son çare olarak toprağını satıyor” ifadelerini kullandı. Adına hükümet denilen yapının hayat pahalılığı da yarattığına dikkat çeken Şahiner, “Yarattıkları hayat pahalılığını halk ödüyor. Halkın AKSA’ya fazladan ödediği parayla, Orta Doğu’nun en iyi hastanesi yapılır. Sağlık çalışanları da en iyi koşulda çalıştırılır” dedi. “Allah, koltuk sevdasını Kıbrıs Türk siyasetinin başından def etsin” ifadelerini kullanan Şahiner, koltuk sevdası yüzünden “hükümetin” halka bunları yaptığını kaydetti. Salahi Şahiner, “CTP iktidarında ek sözleşmeymiş, AKSA sözleşmesiymiş, hepsi yırtılıp atılacak” dedi ve niyeti kötü olan bir siyasi yapıyla karşı karşıya olunduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 3836 defa okunmuştur