1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EL-SEN Meclis önünde: “Hükümet istifa”
EL-SEN Meclis önünde: “Hükümet istifa”

EL-SEN Meclis önünde: “Hükümet istifa”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın “AKSA’ya yeni alım garantili anlaşmaların önünü açacağı” gerekçesiyle Meclis önünde eylem başlattı.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın “AKSA’ya yeni alım garantili anlaşmaların önünü açacağı” gerekçesiyle Meclis önünde eylem başlattı.

EL-SEN’e; KTAMS, KTÖS ve TÜRK-SEN de destek veriyor. KTAMS, eyleme verdiği destek kapsamında Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın bugün görüşüleceği Mecliste tam gün grev kararı almış durumda.

Meclis önünde toplanan EL-SEN’e mensup çok sayıda çalışan, “hükümet istifa” sloganları atarak Meclis kapısına vuruyor, ses yükseliyor.

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’ın geçtiğimiz yıllarda bir programa yaptığı açıklamada AKSA ile ilgili “uzun süreli sözleşmenin yanlış olduğu” yönündeki söylemlerini hoparlörden dinleten eylemciler, sendikanın şu anki talebinin de aynı olduğuna işaret ediyor.

 

Bıçaklı Tatar ve Hasipoğlu’na seslendi

Eylem sırasında açıklama yapan TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, AKSA ile sözleşmenin uzatılması halinde sadece elektrik faturalarının en az 300 – 500 TL artacağını söyledi.

Bıçaklı, enerji maliyetlerinin artması halinde, tüm tüketim maddelerinin fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’ın Başbakan olduğu süreçte, önceki hükümetin AKSA ile 1 yıllığına sözleşme uzattığı gerekçesiyle “söylemediğini bırakmadığını” ifade eden Bıçaklı, “Şimdi ben buradan Tatar’a soruyorum; bu söylediklerin doğru muydu yoksa kandırma mıydı? Eğer samimi iseydin, çağır hükümeti ve de ki ben aynı noktadayım, siz görev süreniz dışında bu sözleşmeyi uzatamazsınız der ve müdahale edersin” dedi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’na da seslenen Bıçaklı, “Hasipoğlu, 1 yıl önce dedi ki KIB-TEK’e yatırım yapmazsak sıkıntıya gireceğiz. AKSA avuçlarını okşuyor. AKSA’ya enerji teslim edemeyiz diye açıklama yaptı. Sen semimi miydin Hasipoğlu? Eğer öyleyseydin buna engel ol, fikrin değiştiyse, neden değiştiğini kamuoyuna açıkla” ifadelerini kullandı.

Cesurer: “Bu kurumun çalışanları, vatandaşın 2-3 katı fatura ödemesine izin vermeyecek”

Eylemde açıklama yapan EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer ise “ağız tadıyla grev yapmamız müsaade etmiyorlar” dedi, KIB-TEK çalışanlarının psikolojilerinin bozulduğunu, motivasyonlarını kaybettiklerini vurgulayarak, “Enerjide çalışan arkadaşları şehit vermemek için psikolojilerinin iyi olması gerek” dedi.

AKSA ile sözleşmenin imzalanması halinde yıllık 30 milyon doları aşan bir kaybın olacağını belirten Cesurer, “Bunun artarak devam etmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Nazikçe uyarılarla olmuyor” diyen Cesurer, “Bu eylemler artarak devam edecek. Bu kurum çalışanları, vatandaşın 2-3 katı fatura ödemesine izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Cesurer, “KIB-TEK’e yatırım yapmamalarının sebebi belli oldu; AKSA” dedi.

Sendika, geçtiğimiz hafta söz konusu yasa tasarısının Meclis komitesinde görüşülmesine tepki göstermek adına Meclis önünde toplanmış, bu sırada tasarı, komiteden onay alarak Genel Kurul’a sevk edilmişti.

Bunun üzerine sendika, ülke genelinde süresiz grev başlattığını açıklamış, hükümet ise Bakanlar Kurulu kararıyla grevi yasaklamıştı.

337918399-231153906094411-4158988222705966980-n.jpg

338299708-4712079712249920-4903038941171390514-n.jpg

Bu haber toplam 2498 defa okunmuştur
Etiketler : ,